ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Facilitati/subventii pentru angajatii tineri absolventi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Sunt proaspat absolvent al unei facultati si urmeaza sa ma angajez. Din auzite,si dintr-un articol de pe net,ce e drept publicat in 2012,am aflat ca,citez:

"Absolventii care, in perioada de somaj, se angajeaza intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 de kilometri de localitatea in care au domiciliul stabil, beneficiaza de o prima de incadrare egala cu de doua ori valoarea indicatorului de referinta in vigoare la data acordarii. In cazul nostru, este vorba de 1.000 de lei.
Daca cei aflati in situatia de mai sus isi schimba si domiciliul cu ocazia angajarii, absolventii primesc o prima de instalare egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii. In prezent, aceasta prima se poate ridica la 3.500 de lei. Absolventii carora li s-au stabilit deja drepturile (250 lei/luna) primesc somajul timp de sase luni, pe langa salariu in cazul in care se angajeaza." (sursa : http://legislatiamuncii.manager.ro/a/6870/facilitati-pentru-angajarea-de-studenti-sau-someri-scutire-contributii-si-subventii.html )

Intrebarea mea e : Se mai acorda aceste prime si ajutoare in 2014?
Multumesc anticipat!

Adrian Matasariu
 User  Adrian Matasariu
a intrebat la 25 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2014
Dvs sunteti proaspat absolvent, si nu in perioada de somaj. Ca sa fiti in perioada de somaj, sa primti indemnizatie mai exact (pentru ca la acest tip de someri se refera) trebuie sa faceti dovada ca in 60 de zile de la data absolvirii nu v-ati putut angaja dar ati fost inregistrat pentru cautarea unui loc de munca la AJOFM sau alta institutie atuorizata in acest scop si recunoscuta. Doar atunci, daca deveniti somer indemnizat si va angajati pe perioada somajului puteti primi aceasta prima, in condiiile legii.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024