ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nu se respecta legea si fisa postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La revenirea din concediu pentru cresterea copilului cu probleme pana la 7 ani, directorul firmei a spus ca va da concediu celor care sunt in departamentul de impegat auto si voi face si control, dar eu am fost trimisa direct la control pe post de controlor dar angajarea s-a facut ca impegat auto cu fisa postului incheiata ca pentru postul de impegat si salariul de impegati. La plecarea mea din firma in ccm functia imi era de impegat auto. De atunci s-au mai pensionat si 2 colege si acum eu nu mai am post deoarece au fost trecuti alti colegi pe aceste posturi deoarece lor le-au fost desfintat postul. De la departamentul resurse umane mi s-a comunicat ca un post de impegat s-a desfiintat prin hotarare de consiliu. Nu stiu cum s-a desfiintat pentru ca eu cand am plecat in ccm erau 3 impegati si acum sunt tot 3 dar fiecare are pile si relati in firma. Ce pot sa fac ? Si unde trebuie sa ma adresez. Eu vreau doar sa se respecte legea. Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Angajare
Adriana Cimpeanu   Adriana
 User  Adriana Cimpeanu Adriana
a intrebat la 27 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Iun. 2012
Din ce relatiati dvs intr-adevar, ceva nu este in regula acolo si nu se respecta legislatia privind concedierea sau desfintarea postului. Faceti o sesizare catre ITM sau mergeti in instanta pentru a va recastiga drepturile legale. Angajatorul nu poate angaja o alta persoana permanent pe postul dvs cat timp sunteti sau ati fost in concediu pentru ingrijire copil, contractul fiind deci suspendat. Numai daca raportul dvs de munca inceteaza, angajatorul va putea incadra o alta persoana pe acelasi post. In cazul desfiintarii postului ar trebui sa beneficiati de un preaviz de minim 20 de zile lucratoare conform legii, si sa primiti o decizie de concediere sau o notificare in acest sens. Reanagajarea se va putea face fie prin reinfiintarea postului, fie prin infiintarea unui post similar.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024