ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prima angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


A trecut un an de cand am absolvit facultatea si abia acum mi-am gasit un loc de munca. Acesta ar fi primul loc de munca pentru mine. M-ar interesa foarte mult daca angajatorul este scutit de vreo plata, deoarece va fi primul meu contract de munca. Daca sunt, care ar fi aceste beneficii pt. angajator?
O alta intrebare: as putea eu sa beneficiez de o prima egala cu un salariu de baza minim brut dupa o perioada de 12 luni?
Multumesc.

Adaugata in: Angajare
Kriszty C.
 User  Kriszty C.
a intrebat la 10 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Kriszty C.
 User Kriszty C.
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Iul. 2012
va multumesc pentru ajutor
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului kriszty c. la 10 Iul. 2012
Ati inteles foarte bine. Iar de alte drepturi, beneficiaza somerii care accepta loc de munca la distanta mai mare de 50 de km de domiciliu sau accepta un loc de munca in alta localitate .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Kriszty C.
 User Kriszty C.
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Iul. 2012
Da. Deci atunci, din cate inteleg eu, angajatorul nu va beneficia de acea suma lunara reprezentand un salariu minim brut pe tara, deoarece din iun. 2011 (date finalizarii studiilor) pana acum 10.iul.2012 au trecut cele 12 luni.
Inteleg bine, sau aceasta luna este ultima in care se poate beneficia aceasta suma?

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Iul. 2012
HG 174 din 2002
ART. 51^1
(1) Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi de invatamant superior care nu au promovat examenul de licenta beneficiaza, in conditiile legii, de subventia prevazuta la art. 80 alin. (1) lit. b) din lege*).
(2) Prevederile art. 80 din lege se aplica in situatia in care angajatorii incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de munca sau de serviciu.

ART. 52
(1) Angajatorii care incadreaza in munca absolventi ai institutiilor de invatamant in conditiile art. 80 din lege vor incheia cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, o conventie conform modelului prevazut in anexa nr. 15, in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.
(2) Termenul prevazut la alin. (1) este termen de decadere din dreptul de a beneficia de masurile de stimulare prevazute la art. 80 din lege.
(3) in sensul legii, data absolvirii studiilor este data de intai a lunii urmatoare celei inscrise in diploma sau, dupa caz, in certificatul de studii eliberat de catre institutia de invatamant de stat sau particular, autorizata ori acreditata in conditiile legii, daca in cuprinsul acestora nu se specifica, in mod expres, o anumita data de absolvire.
(4) Prin forma de invatamant, in sensul art. 83 alin. (4) din lege, se intelege unul dintre urmatoarele niveluri din cadrul sistemului national de invatamant reglementat prin Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) invatamant secundar inferior, ciclul inferior al liceului sau scoala de arte si meserii;
b) invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) invatamant superior.

Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024