ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suplimentul de insertie se acorda sau nu in functie de cate ore lucrezi pe zi?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mi s-a acordat cateva ore in invatamant (4 ore pe zi), ca suplinitor, mi se poate taia indemnizatia? precizez ca la aceasta norma de ore iau un salariu de 113 lei pe luna. Ce proceduri sa urmez pentru ca acest mic salariu sa fie o completare a indemnizatiei? Exista vreun temei in acest sens?
Dar suplimentul de insertie mi se poate acorda pentru aceasta norma si in ce cuantum?
Suplimentul de insertie se acorda sau nu in functie de cate ore lucrezi pe zi?

Adaugata in: Angajare Indemnizatie
Daniela Tofan
 User  Daniela Tofan
a intrebat la 31 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Sep. 2013

Am mai discutat pe tema cumularii venitului salarial cu indemnizatia crestere copil, rugamintea ar fi sa nu repetati aceleasi intreabri. Va spuneam in raspunsul anterior ca nu se pot cumula cele doua venituri, indemnizatie si salariu. Odata ce incepeti sa lucrati si fugurati cu venit impozabil indemnizatia se suspena conform OUG 111/2010.

Ca sa puteti primi stimulent de insertie solictiati revenirea din CIC, printr-o cerere scrisa, cu reluarea activitatii la data dorita. Aveti in vedere insa ca in functie de tipul de CIC pentru care ati optat puteti primi stimulent daca reveniti dupa o anumita perioada, respectiv:
- in cazul concediului de pana la 1 an revenirea trebuie sa aiba loc anterior implinirii acestei varste de catre copil
- pentru concediul de pana la 2 ani trebuie sa reveniti dupa ce copilul implineste doi ani, ca sa puteti primi stimulent de insertie pentru perioada ramasa de pana la doi ani.

In cazul concediilor de pana la 3 ani pentru copilul cu handicap stimulentul se poate acorda oricand pe parcursul celor 3 ani, dupa revenirea in activitate.

Stimulentul de insertie nu se acorda in functie de norma de lucru, este venit fix stabilit prin act normativ, nedepasind 500 lei / luna (echivalentul indicatorului social de refeinta). Trebuie doar sa faceti dovada, pe toata durata acordarii lui, a realizarii veniturilor profesionale impozabile. Totodata, odata ce reveniti la lucru anuntati insitutia care va plateste indemnizatia referitor la modificarea intervenita, in termen de 15 zile asa cum prevede OUG 111/2010. In caz contrar s-ar putea sa fiti pusa in situatia de a plati sume incasate necuvenit, asa cum v-am mai spus si anterior.


Alte intrebari despre Angajare

TOP RASPUNSURI 2024