ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot beneficia de somaj daca angajatorul nu a mai platit contributiile?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
am sa va prezint situatia mea detaliat, sper sa gasesc un raspuns la dvs.
Din data de 21 iunie 2012 sunt angajata la un magazin de imbracaminte. Pana in data de 31 august 2013 am avut contract full time, iar din data de 1 septembrie 2013 angajatorul m-a trecut pe contract part time. La inceputul lunii ianuarie angajatorul mi-a spus ca nu se mai descurca si o sa inchida magazinul, si ca o sa intru in somaj. Dupa cateva zile m-a chemat si mi-a spus ca nu pot sa iau somaj din cauza ca el din luna august 2013 nu a mai platit contributiile. Precizez ca in luna august 2013 a participat la o licitatie si tin minte ca m-a trimis pe mine la Finante ca sa verific daca i s-a ridicat proprirea pentru ca platise sume restante, deci pana in august a fost platit sigur..deci 1 an si 2 luni e cotizat sigur.
Angajatorul mi-a propus sa rezolvam pe cale amiabila,sa-i acord timp sa plateasca si sa fac o cerere de concediu fara plata din 1 ian 2014 pana in 1 Aprilie 2014, ca pana atunci o sa plateasca si o sa ma dea in somaj (daca nu imi gasesc alt loc de munca pana atunci). Am fost la AJOFM si mi s-a spus ca pot depune dosarul de somaj si pot sa primesc somaj daca duc o hotarare judecatoreasca din care sa reiasa ca firma e in faliment sau insolventa. Problema e ca nu stiu daca angajatorul vrea sa intre in faliment.
Ce pot sa fac, cum sa procedez ? Vreau doar sa beneficiez de drepturile pe care le am.
Va multumesc anticipat!

Ioana Mihaela Oprean
 User  Ioana Mihaela Oprean
a intrebat la 20 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Mihaela Oprean
 User Ioana Mihaela Oprean
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Ian. 2014
Va multumesc frumos pentru promptitudine!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Ian. 2014
Puteti sa depuneti o plangere in instanta sau sa solcitiati intrarea lui in insolventa, tot in instanta.

Daca exista insa stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii ar trebui sa nu aveti probleme, dar pe de alta parte angajatorul este restant, insa nici contributia care va revine dvs nu a fost retinuta sau virata integral. Cel mai bine insa ar fi sa mergeti in instanta sau la un mediator prin care sa reusiti sa va obtineti drepturile. Masura acelui concediu fara plata nu este una corecta, un astfel de liber trebuie sa aiba la baza initiativa angajatului nu aangajatorului. Puteti depune si o plangere la ITM pentru un control la fata locului, sa vedeti daca nu cumva sunt si alte nereguli in privinta raportului de munca.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024