ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce drepturi avem daca angajatorii nu vor sa ne plateasca orele suplimentare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
In informare preaviz primita de la firma unde lucram scrie ca:
Va informez ca in perioada preavizului, angajatorul va elibereaza de obligatia de a va prezenta la serviciu, de a lucra, fara ca acestea sa va afecteze salariul si celelalte drepturi cuvenite.
Noi avem 180 de ore suplimentare pe care nu le-au platit. Angajatorul a zis ca ne scade 120 de ore echivalente cu cele 15 zile care trebuia sa le stam in preaviz, iar restul orelor nu stie daca o sa le plateasca pentru ca ii trebui aprobarea unui alt director.
Are dreptul angajatorul sa ne scada din orele suplimentare daca el in informare preaviz ne-a eliberat de obligatia de a ne prezenta la serviciu?

Simona Mihai
 User  Simona Mihai
a intrebat la 30 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2014
Orele suplimentare se compenseaza cu timp liber platit corespunzator numarului de ore lucrate in acest regim, sau cu spor la salariul de baza corespunzator de minim 75%, daca nu este posibila acordarea timpului liber. El poate acorda liberul corespunzator orelor suplimentare si in timpul preavizului. Acea eliberare de obligatia de a veni la lucru in timpul preavizului nu este prevazuta legal, este o optiune a angajatorului care in cazul de fata inteleg ca echivaleaza cu acordarea liberului pentru o parte din orele lucrate suplimentar. Daca in CCM sau RI nu este mentionat ca angajatorul plateste obligatoriu un spor pentru munca suplimentara, atunci nu i se poate impune legal sa le compenseze sub aceasta forma. Personal consider ca poate face acest lucru, urmand ca restul zilelor ramase necompensate sa fie platite cu spor minim conform legii, dat fiind faptul ca nu va mai avea cand sa acrode liberul corespunzator.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024