ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

de unde imi pot scoate grupa a 2a de munca si orele de noapte necesare la pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1) Am lucrat la o inteprindere textila din Bucuresti intre anii 1975-1989 ca filatoare si bobinatoare,dar pe cartea de munca nu s-au trecut nici grupa, nici celelalte sporuri, unitatea s-a desfiintat , va rog sa-mi spuneti de unde pot scoate aceste documente, unde sunt arhivate?

2) Daca la respectiva inteprindere am facut un curs de calificare 2 ani {1973-1975) de ce pe certificatul ce atesta calificarea scrie doar 5 luni, restul de 1,7 ani lucrati in acelasi mediu toxic nu se pune vechime? Pe cartea de munca nu specifica nimic privind acel 1,7 ani

Carmen Niculae
 User  Carmen Niculae
a intrebat la 10 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Carmen Niculae
 User Carmen Niculae
a raspuns userului Georgeta Ganea la 20 Mai. 2015
contractu a fost semnat de parinti in 1973 pe o perioada de 2 ani avand obligatia ca eu sa muncesc 5 ani dupa terminarea contractului de 2 ani, in caz ca renuntam plateam scolarizarea,in anu 1975 am saemnat un nou contract de munca pe perioada nedeterminata, si din 1975-1989 nu am trecuta grupa a doua in cartea de munca.multumesc anticipat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Georgeta Ganea la 12 Mar. 2014
ART. 18 din Legea 16 din 1996
In cazul desfiintarii, in conditiile legii, a unui creator de documente, persoana juridica, fara caactivitatea acestuia sa fie continuata de altul, documentele cu valoare istorica, in sensulprevederilor art. 2, cat si cele cu valoare practica, in baza carora se elibereaza copii, certificatesi extrase privind drepturile referitoare la stagiile de cotizare la asigurari sociale ale cetatenilor,vor fi preluate de Arhivele Nationale sau de directiile judetene ale Arhivelor Nationale.
Documentele cu valoare practica prevazute la alin. 1 se preiau dupa infiintarea in cadrul
Arhivelor Nationale si al directiilor judetene ale Arhivelor Nationale a unor structuri
specializate, cu asigurarea, in conditiile legii, a resurselor umane si logistico-financiare
necesare.
Documentele cu valoare practica, in baza carora se elibereaza copii, certificate si extrase privind drepturile cetatenilor referitoare la stagiile de cotizare in sistemul public de pensii,aflate la casele teritoriale de pensii, se preiau, in conditiile alin. 2, pe baza de inventar siproces-verbal de predare-preluare, intocmite potrivit modelelor prevazute in anexele nr. 2 si 3.
;;;;;;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2014
Unitatea avea obligatia sa depuna arhiva la arhivele teritoriale de care apartinea cu sediul social sau sa o dea unei terte persoane cu obiect de activitate arhivare.Faceti o cerere la care anexati extrasul din carnetul de munca din care rezulta ca ati desfasurat activitatea la acel angajator si o depuneti la arhivele teritoriale.Actul de calificare este dovada legala de calificare dar totusi ma surprinde ca in acea vreme erau scolile profesionale care asigurau calificarea intr-o meserie si aveau durate de 2 ani sau 3 ani.
Erati in activitate cand ati facut cursul de calificare?
Sa inteleg ca in carnetul de munca in perioada 1973-1975 nu aveti nicio inscriere desi aveati contract de munca incheiat?Rog , venititi cu precizari.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024