ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Carnetele de munca


de Clublegislatiamuncii.ro la 27 Mai. 2011


Se impune returnarea carnetelor de munca la angajator


Un ordin recent al MMFPS aproba PROCEDURA prin care angajatorii vor detine carnete de munca ale salariatilor pentru care inspectoratele teritoriale de munca pastrau, completau si certificau legalitatea inregistrarilor efectuate in carnetele de munca.

Ordinul MMFPS nr.1.083/2011 a fost publicat in Monitorul oficial nr.171 din 10 martie a.c.

Procedura are in vedere completarea carnetelor de munca aflate la inspectoratele teritoriale de munca cu datele aferente pana la 31 decembrie 2010 si certificarea acestora, urmand sa fie predate angajatorilor pana la 30 iunie 2011, conform unei programari care se face publica de catre ITM.

Procedura mai prevede ca pentru carnetele de munca pe care angajatorii le-au pastrat la sediu, in baza aprobarii obtinute in acest sens, angajatorii trebuie sa verifice completarile cu toate datele precizate in Procedura, pentru ca apoi carnetele sa fie duse la ITM pentru certificare si contrasemnare, in baza programarii stabilite de Inspectoratul teritoriala de munca. Actul normativ stabileste ce anume urmareste inspectorul in procedura de verificare a carnetelor de munca, circuitul documentelor, procedura in caz ca inspectorul are observatii pentru care se impune returnarea carnetelor de munca la angajator.

Carnetele de munca pastrate la sediul angajatorilor trebuia sa fie predate acestora, dupa ce au fost certificate si contrasemnate de inspectoratul teritorial de munca, pana la data de 31 martie 2011.

Inspectoratele teritoriale de munca trebuia sa predea angajatorilor prevazuti la art. 3 alin. (1) carnetele de munca ale salariatilor, certificate si contrasemnate pentru valabilitatea inscrierilor efectuate, pana la data de 31 martie 2011.

Procedura este insotita de anexe cu modele de procese verbale de predare-primire a carnetelor de munca, adecvate situatiilor si etapelor procedurale.

Articole conexe:

Ultima ora:

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

2 comentarii

Comentarii



vasile stanciu 2012-03-10 16:27:25

este legala semnarea de catre un coleg pentru alt angajat care este autorul lucrari juridice si recursurilor la un angajator -administratie publica. Lucrarea se expediaza la instanta cu semnatura conducatorului; ex doi cu semnatura celui care a redactat documentrul ramane in arhiva interna . SE SEMNEAZA DE INTOCMITOR cu bara de catre alt coleg si seful ierarhic.
Daca da, in ce baza legala se poate semna si nu contrasemna astfel de lucrari emise de la serv. juridic?
Ma confrunt cu acest fapt si cred ca este nelegal.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia data.

Guse Valentin 2011-07-07 15:51:41

Referitor la cartile de munca:
- Exista o hotarare de guvern in care cartile de munca se vor da de la ITM la firme si apoi la utilizator pana la sfarsitul lunii iulie.
Intrebarea mea este cum si in cat timp?

TOP RASPUNSURI 2024