ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Documentul care atesta timpul de munca in perioada delegatiei


de Clublegislatiamuncii.ro la 06 Dec. 2011


Conform art. 43 din Codul muncii, delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.


In practica, delegarea se efectueaza in baza documentului finaciar contabil – Ordin de deplasare – al carui model si continut sunt reglementate de OMEF 3512/2008 privind documentele financiar-contabile.

Astfel, conform Normei specifice de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile continutul minimal obligatoriu de informatii al formularului Ordin de deplasare (Delegatie - Cod 14-5-4) este urmatorul:
- denumirea unitatii;
- denumirea si numarul formularului;
- numele, prenumele si functia persoanei delegate; scopul, destinatia si durata deplasarii; stampila unitatii; semnatura conducatorului unitatii; data;
- data (ziua, luna, anul, ora) sosirii si plecarii in/din delegatie;
- ziua si ora plecarii; ziua si ora sosirii; data depunerii decontului; penalizari calculate; avans spre decontare;
- cheltuieli efectuate: felul actului si emitentul, numarul si data actului, suma;
- numarul si data documentului pentru restituirea diferentei; diferenta de primit/restituit;
- semnaturi: conducatorul unitatii; controlul financiar preventiv, persoana care verifica decontul, seful de compartiment, dupa caz; titularul de avans.

De asemenea, conform aceleeasi norme formularul circula:
- la persoana imputernicita sa dispuna deplasarea, pentru semnare;
- la persoana care efectueaza deplasarea;
- la persoanele autorizate ale unitatii la care s-a efectuat deplasarea, pentru confirmarea sosirii si plecarii persoanei delegate;
- la compartimentul financiar-contabil pentru verificarea decontului, pe baza actelor justificative anexate la acesta de catre titular, la intoarcerea din deplasare sau cu ocazia procurarii materialelor, stabilindu-se diferenta de primit sau de restituit, cu luarea in considerare a eventualelor penalizari si semnatura pentru verificare.

Observam ca unul dintre elementele formularului este data (ziua, luna, anul, ora) sosirii si plecarii in/din delegatie. Reprezentantul unitatii la care salariatul este delegat va mentiona pe ordinul de deplasare data (ziua, luna, anul, ora) sosirii si plecarii in/din delegatie, va semna si aplica stampila unitatii confirmand sosirea si plecarea persoanei delegate.

Prin urmare, ordinul de deplasare pe care s-au facut mentiunile aratate mai sus constituie documentul care atesta timpul de munca in delegatie.


Ultima ora:

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

5 comentarii

Comentarii



gabriela 2012-09-20 15:02:27

Si daca delegatul sta acolo 3 saptamani?

Anisoara 2012-07-20 13:55:58

In mod normal, ar trebui ca persoana juridica la care s-a efectuat deplasarea, care certifica prezenta delegatului prin semnatura si stampila, sa intocmeasca si pontajul persoanei aflate in delegatie, cu orele efectiv lucrate in delegatie. Pontaj ce ar urma sa fie preluat in pontajul lunar intocmit la firma care a trimis personalul in delegatie. Ceea ce ar rezolva problemele tuturor, dar care ar majora-in unele cazuri- cheltuielile cu salariile personalului care a fost in delegatie. Iar acest aspect nu prea este agreeat de angajatori !!

grigoras 2012-04-17 19:52:04

Intrebare :Lucrez in domeniul protectiei mediului in Delta Dunarii si printre altele ne ocupam si de prevenirea si combaterea braconajului piscicol si cinegetic.Se pleaca in delegatie aproximativ 3-4 zile pe saptamina in diferite locatii din delta dunarii si efectuam aceste actiuni de combatere braconaj in special in afara orelor de programsuntem pontati 08 - 16.Este de la sine inteles ca aceste actiuni ilegale se desfasoara in special noaptea si dimineata devreme.Practic activitatea pe care o desfasuram este de tip munca nenormata ,insa fiind pontati 8ore in intervalul 08 - 16 cum ramine cu orele din timpul noptii si cele din afara programului pentru ca deja sunt contestate procesele verbale incheiate in afara orelor de program??.delegatia nu confirma decit faptul ca suntem plecati din localitatea de domiciliu si nu faptul ca lucram in afara orelor de program!!!!

maria 2012-04-06 12:21:07

buna ziua intrebarea mea este urmatoarea : eu ma deplaz din valcea la bucuresti doua zile lucrez doua nu si stau pe drum 6 ore dus intors si mai stau inca 12 ore la munca este normal sa fiu pontata doar 8 ore ? intradevar in zilele in care sunt in deplasare mi se da diurna dar sunt poantata doar 8 ore asa este normal sa fiu pontata ? va multumesc

Anisoara 2012-03-01 14:52:59

Trecand peste faptul ca articolul este nesemnat, trebuie sa recunosc ca este si nedocumentat, facand afirmatii complet eronate !! Cum poate sa fie ordinul de deplasare document care atesta timpul de munca pe eprioada delegatiei ??? Daca deplasarea este pentru o perioada de 5 zile, de luni pana vineri, se inscrie pe document data si ora sosirii din prima zi, si data si ora plecarii din ultima zi de deplasare. Sa intelegem astfel ca persoana care a fost plecata in delegatie a muncit 24 ore/zi in zilele 2, 3 si 4 ale deplasarii??? Domnilor, va implor, daca nu sunteti documentati, pastrati-va parerile personale proprii si nu le mai impartasiti si altora, care sunt mai putin cunoscatori dar au bunul simt sa recunoasca acest lucru !!

TOP RASPUNSURI 2024