ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calificare dispecer


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,as avea mai multe intrebari; incerc sa ma rezum pe cat posibil.
Lucrez ca dispecer la o societate de paza si protectie din anul 2011, cu cim de 8 ore desi programul este 12/24-12/48, sambete, duminici, sarbatori legale etc. Acestea sunt neplatite, se vede la salariu. Dupa aproape 200 de ore/luna lucrate abia iau 700 lei net. Am facut un curs de dispecer ca nu il aveam, platit din banii mei, nefiind anuntata de sef decat in luna cand ne-a inscris la curs. Am terminat cursul, am si o calificare ca dispecer si nu mi se modifica functia de aproape un an. Seful zice ca nu ma ajuta la nimic. Cui sa ma adresez sau ce ar trebui sa fac ca sa il determin sa imi treaca functia pe care sunt si o detin. Cei de la ITM au fost sesizati de alti colegi insa nu ii face nimic, zice seful "am pile" si daca nu-mi convine sa plec ca "nimeni nu este de neinlocuit "desi nu am avut o abatere timp de 2 ani iar fisa postului este doar pe hartie. Multumesc anticipat.

Nuta Anisoara-teodora
 User  Nuta Anisoara-teodora
a intrebat la 20 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Nuta Anisoara-teodora la 22 Oct. 2013
In contractul de munca ar trebui sa apra functia pentru care desfasurati activitate, nu alta. Aici nu este corect cum procedeaza angajatorul. Incercati o sesizare la ITM, mai ales daca el este cel care a impus calificarea ar trebui sa existe si un motiv pentru acest curs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nuta Anisoara-teodora
 User Nuta Anisoara-teodora
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Oct. 2013
Nu, nu sunt incadrata ca si dispecer ,desi lucrez de 2 ani insa in cim sunt trecuta agent de securitate si nici dupa ce am facut cursul de calificare ca si dispecer nu mi-a schimbat functia,a spus ca nu ma ajuta la nimic ,ceea ce este eronat .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Oct. 2013
Inteleg din cele redate ca sunt deja incadrata ca dispecer, deci nu prea este clar pe ce pozitie ar trebui sa se faca incadrarea de care vorbiti.

Orele suplimentare ar trebui compensate fie cu timp liber platit corespunzator, acordat in urmatoarele 60 de zile, fie cu spor de minim 75% daca nu este posibila acordarea liberului. Totodata, munca lucrata in timpul sarbatorilor legale se compenseaza fie cu o alta zi libera acordata in urmatoarele 30 de zile, fie cu spor de 100% daca nu se poate acorda liberul. Iar pentru munca in zilele de sambata si duminica rebuie sa vi se plateasca un spor de weekend, stabilit prin CCM sau CIM, si sa vi se acorde alte doua zile consecutive din saptamana respectiva drept repaus saptamanal cuvenit prin lege.

Daca nu se respecta legea la nivelul unitatii si nu se rezolva nici prin ITM puteti merge mai sus de ei, la Ministerul muncii sau puteti depune actiune in instanta de judecata.

Sunt destul de multe drepturi nerespectate acolo, din cate inteleg, si neacordarea unor drepturi de natura salariala. Iar acestea din urma se pot recupera prin actiune in instanta de judecata.

Alte intrebari despre Cariera si performanta

TOP RASPUNSURI 2024