ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot obtine transformarea postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la intr-o companie de stat de 8 ani, fiind incadrat in functia de tehnoredactor pr.I. Acum 4 ani am absolvit Facultatea de Marketing si Afaceri Internationale din Bucuresti, obtinand diploma de licenta in economie. Am lansat o sumedenie de cereri cerand un post cu studii superioare dar de fiecare data am mentionat ca economist, si tot timpul am primit raspuns negativ (ba nu sunt posturi, ba nu exista in serveciu acest post etc.) Mentionez faptul ca in tot acest timp (4 ani), s-au infiintat nenumarate posturi chiar in servicul in care lucrez, (pe pile binenteles, dar daca nu ai pile poate rezolvi cumva cu legea), Acum ma gandean la o alta cale asa ca va rog daca ma puteti sfatui cum sa procedez sa cer transformarea postului de tehnored. pr.I cu studii medii in post tehnored. pr. I cu studii superioare, daca exista in COR (eu am gasit pe unele site-uri, COR-ul pt. tehnored. pr.I studii superioare este 245121, potrivit ISCO-88-COM si ISCO-88). Mentionez ca in NOMENCLATORUL DE FUNCTII, nu figureaza acest post de tehnored. cu studii superioare dar redau din "HG nr. 1352 din 23 decembrie 2010 a fost aprobata structura Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08 iar prin Ordinul nr. 1832 din 6 iulie 2011 a fost aprobata Clasificarea ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere).
Clasificarea ocupatiilor din Romania se aplica in toate domeniile de activitate economica si sociala si este obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, la completarea documentelor oficiale ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei."
Va rog mult da-ti un sfat!


Colita Pungaru
 User  Colita Pungaru
a intrebat la 12 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Colita Pungaru la 18 Oct. 2012
Mai mult, o transformare de post in institutie de stat nu se poate face atat de usor. Incercati si o adresa catre Ministerul Muncii, insa nu va pot spune in ce masura veti razbi pe aceasta cale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Colita Pungaru la 18 Oct. 2012
Nu imi dau seama cum anume v-as putea ajuta eu atunci. Calea pentru a a putea castiga drepturile neacordate de angajator este insanta de jundecata, ITM putand interveni dar numai prin sanctionari. Concedierile se pot contesta in instanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Colita Pungaru
 User Colita Pungaru
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Oct. 2012
Va multumesc, dar nu ma ajuta. Referitor la "dovezi ca au existat aceste posturi si ele nu au fost ocupate prin concurs asa cum ar fi trebuit" nu am cu ce fiindca au fost ocupate prin concurs (dar concurs aranjat daca intelegeti "a fost dat anunt in ultima clipa decat in intreprindere", un anunt in mai multe medii de informare), deci cu interventii se infiinteaza si se desfiinteaza posturi, nici nu mai stiu cum ar trebui trasi la raspundere acesti oameni care nu vad decat relatii si venituri ilicite, in ziua de azi nu mai poti sa fii un om de buna credinta si angajatorul respectiv sa-ti recunoasca meritele (asta ma refer la astea care au mai ramas de stat), deci in concluzie am ajuns ca nici legi nu mai avem pentru bietii salariati care isi vad de treaba.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2012
Nu prea stiu ce sfat sa va dau. O cale ar fi sa incercati sa actionati angajatorul in instanta sau sa sesizati ITM daca puteti dovedi ca au existat aceste posturi si ele nu au fost ocupate prin concurs asa cum ar fi trebuit. Daca nu exista posturi in unitate sau sunt blocare nu aveti cum sa il ocupati, iar infiitarea lui depinde doar de angajator. In COR exista si functia de tehnoredactor cu studii superioare:

264218
Tehnoredactor
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)

Daca dvs sunteti incadrat cu studii medii si postul dvs nu necesita studii superioare, atunci angajatorul nu are obligatia sa recunoasca studiile superioare. O eventuala promovare ar trebui facuta prin concurs.

Alte intrebari despre Cariera si performanta

TOP RASPUNSURI 2024