ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Formare profesionala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum se intocmeste un program de formare profesionala pentru o societate? In program se scrie numele si prenumele salariatilor care vor beneficia de formare profesionala in respectivul an si de ce cursuri de formare vor beneficia? Se specifica sectia, compartimentul, biroul unde lucreaza in cadrul unitatii? E vreo diferenta intre cursuri de perfectionare si formare profesionala? Daca da, care ar fi aceea? Poate ma puteti ajuta cu un model de program de formare profesionala. Va multumesc anticipat!

Elisabeta Manoiu
 User  Elisabeta Manoiu
a intrebat la 06 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Elisabeta Manoiu la 07 Nov. 2012
Cu mare placere!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elisabeta Manoiu
 User Elisabeta Manoiu (economist, SOT)
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2012
Multumesc frumos!

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2012
Va recomand sa parcurgeti ORDONANTA GEVERNULUI 129 din 2000 si HG 522 DIN 2003 cu privire la formarea profesionala.
Perfectionare intra in formare profesionala. Tipurile de cursuri de formsare profersionala sunt initiere, calificare, recalificare. perfectionare, specializare.
La elaborarea unui program de formare profesionala ar trebui sa urmariti categoriile de personal pentru care vreti sa le formati profesional, tipul de curs numar de persoane, durata cursului, perioada, cost per persoana, cost total se eventual si furnizorul de formare profesionala daca si contractati cursurile.
Exemplu
Munctori necalicati , 3 persoane , curs calificare , durata 3 saptamani perioada ianuarie 2013 . cost curs500 pe persoana total costuri 1500 lei furnizor x
Muncitori calificati
Pesonal de specialitate cu studii medii
Personal de specialitate cu studii superioare
Personal cu functii de conducere
In caz ca parte din cursuri se pot desfasura in afara localitatii unde isi are sediul social firma se vor eviodentia si cheltuielile du deplasarea ,respectiv transport, cazare diurna.Multe firme practica taxa de intruire care include si aceste cheltuieli.
Cand stabiliti si ce persoane merg la curs atunci faceti act aditional la CIM
ACT ADItIONAL nr. ________/______________
la CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCa nr.______________

Incheiat In temeiul art. si art. al. si din Codul Muncii
Intre:
S.C _________________SA(SRL)_______________, str. __________________ nr. ______, reprezentata prin DIRECTOR . MANAGER, ADMINISTRATOR _______________________________________________
si
• _____________________________________, având functia _________________________ COR _________ la _________________________________.

In urma negocierii partile au convenit:
Art.1.- Domnul/doamna ____________________________va participa la un stagiu de formare profesionala cu tematica: „______________________________________________________” pe baza Referatului aprobat si Inregistrat sub nr. _______/________ In perioada ___________ prin scoatere integrala din activitate.
Art.2.- Pe perioada participarii la cursuri de formare profesionala contractul individual de munca se suspenda, domnul/ doamna ____________________________beneficiind de o indemnizatie la nivelul salariului de baza sporului de vechime si alte, drepturi permanente prevazute In contractul individual de munca. Pe perioada suspendarii C.I.M. nu beneficiaza de tichete de masa. Daca cursul se desfasoara In afara localitatii de domiciliu si/sau a sediului unitatii salariatul beneficiaza de drepturile pentru delegare (deplasare) In interes serviciu (cazare, diurna, transport) si dupa caz de taxa de participare.
Art.3.- Domnul/doamna__________________________________ se obliga sa frecventeze cursurile, sa obtina calificative de promovare, sa nu paraseasca cursul din proprie initiativa.
Art.4.- Nerespectarea angajamentului da dreptul angajatorului sa recupereze de la domnul/ doamna ___________________________________ cheltuielile efectuate pentru formare profesionala, respectiv contravaloarea cheltuielilor calculate pentru zilele de formare profesionala platite de angajator (indemnizatia salariala, cheltuielile de transport, servicii de cazare si pensiune completa, diurna, dupa caz, taxa de instruire).
Art.5.- La terminarea cursului de formare profesionala va prezenta certificatul de absolvire, certificatul de calificare la compartimentul de resurse umane pentru completarea dosarului personal.
Art.6.- Dupa terminarea cursului, domnul/doamna ___________________________ se obliga sa lucreze o perioada de cel putin _____________________________ de la terminarea cursului de formare profesionala, la locul de munca stabilit In raport cu pregatirea, specializarea - dobândite prin frecventarea cursurilor.
Art.7.- In cazul In care contractul individual de munca Inceteaza la solicitarea salariatului sau din vina sa, Inainte de expirarea termenului stabilit, cheltuielile cu formarea profesionala vor fi recuperate, astfel:
• cheltuielile totale generate de pregatirea profesionala In care intra (salariul platit, transportul, cazarea, diurna, taxa de participare sau, dupa caz, pensiunea completa) se Imparte la numarul de luni pentru care se obliga prin prezentul act sa lucreze dupa terminarea cursului Inmultit cu numparul de luni ramase pâna la expirarea termenului si corectate cu indicele de inflatie anuntat de Banca Nationala de la data efectuarii platilor.
Prezentul act aditional s-a Incheiat In 2 exemplare.

ANGAJATOR, SALARIAT,

Alte intrebari despre Cariera si performanta

TOP RASPUNSURI 2024