ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

intrerupere ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


CCC poate fi intrerupt pe perioada vacantei de vara, pe motiv ca nu esti licentiat, fiind angajat pe perioada determinata.La inceputul anului scolar am facut o adresa catre inspectorat care mi-a fost aprobat CCC pina la 31 august, dupa care ulterior aproape de sfarsitul anului scolar am fost chemata la scoala unde mi-a dat cartea de munca sa o duc la somaj findnca nu pot beneficia de ccc pt. ca nu am licenta. In iulie acelasi an am sustinut si licenta. Doua luni si jumatate am fost inregistrata cu somaj iar in septembrie am revenit la aceeasi acoala unde mi-am continuat CCC pana la 1martie anul urmator. Va rog sa-mi spuneti daca a fost incalcata legea care prevede drepturile copilului.

Adaugata in: Contract de munca Ccc
Maria Georgescu
 User  Maria Georgescu
a intrebat la 10 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Ian. 2014
Numai in cazul in care contractul dvs expira in data de 31 august angajatorul putea opera o suspendare a contractului pentru CIC numai pana la acea data. In orice alte situatii nu este legal sa decida el asupra datei de incetare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Ian. 2014
Plus ca CIC nu se intrerupe niciodata la cererea angajatorului ci la cea a parintelui beneficiar. Iar perioada de CIC se aproba asa cum o cere salariatul, pana la un an, doi sau trei pentru copilul cu handicap, si nu pana cand considera angajatorul. Din punctul meu de vedere v-au santajat ca sa va dati examenul de licenta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Nu este nicaieri prevazut in OUG 111/2010 privind acordarea concediului crestere copil obligatia parintelui salarait de a fi licentiat pentru a primi acest drept. Este incaclata legea privind drepturile parintelui la CIC si indemnizatie. Cea a drepturilor copilului nu face obiectul discutiei aici pentru ca nu il vizeaza direct pe el si nu este o actiune la adresa lui directa ci la adresa parintelui care a solicitat concediul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024