ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract inregistrat fara acordul angajatului!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am fost solicitata telefonic, sa ma prezint la un angajator unde am sustinut un interviu de angajare pe parcursul zilei de luni 27.03.2017 si sa inchid un contract de munca, pe care nu l-am vazut vreodata si evident nu l-am semnat.
Mi-au solicitat telefonic prezenta la firma, pe motiv ca a inregistrat contabila contractul in revisal si ca trebuie incheiat printr-o cerere din partea mea!
Am fost o singura zi, ca proba de angajare iar la finalul zilei nu mi-a fost inmanat nici un contract, ramanand ca vom discuta a doua zi. Eu am anuntat prin sms, managerul firmei, ca nu ma intereseaza acest job. Dupa 2 zile am fost sunata sa ma prezint sa inchid un contract, facut de angajator fara acordul meu, fara semnatura mea.
Ce trebuie sa fac in continuare, avand in vedere ca am gasit un loc de munca si imi voi incepe activitatea, astazi 30.03.2017? Cum ma va afecta pe mine acest incident? Mentionez ca am trimis o petitie la ITM prin care am solicitat eliberarea unei copii a revisalului, ca sa ma conving ca este reala inregistrarea. Se poate inregistra fara semnatura angajatului, in revisal? Nu verifica nimeni autenticitatea inregistrarilor?
Multumesc


Carina Farcas
 User  Carina Farcas
a intrebat la 30 Mar. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Carina Farcas
 User Carina Farcas
a raspuns userului adriana iancu la 04 Apr. 2017
Asadar contractul respectiv este invalid. Trebuie sa astept raspuns de la ITM, la sesizarea facuta de mine ca au transmis in REVISAL, un CIM nesemnat de angajat, nu-i asa? Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2017
Potrivit codului muncii, contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa daca una dintre parti nu-si exprima consimtamantul, atunci contractual individual de munca nu poate fi incheiat si nici transmis in REVISAL.
Asadar, un contract individual de munca nesemnat de ambele parti nu isi produce efectele juridice pentru care se doreste a fi incheiat.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024