ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce obligatii am la fisc ca si cmi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Detin un cahjnet medical individual ce obligatii am la fisc?

Marina Aneta
 User  Marina Aneta
a intrebat la 07 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2015
Pentru profesiile liberale se plateste impozit pentru veniturile realizate in procent de 16 la suta si contributii sociale. Contributiile obligatorii sunt:contributiile de asigurari sociale(pensii) si contributiile de asigurari sociale de sanatate. Contributia la pensie (26.3 la suta)din venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35 la suta din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale de stat, dar nici mai mare de 5 ori decat acesta.Baza de calcul nu poate fi mai mica de 845,25 lei si mai mare decat 12075 lei. Prin urmare suma minima de plata este 222.30 lei si suma maxima 3175.72 lei.Contributia la sanatate este de 5.5 la suta. Impunerea se face fie, in sistem real(baza de calcul fiind venitul anual realizat), fie in baza normei de venit(baza de calcul in aceasta situatie nu poate fi mai mica decat salariul minim pe economie-975 lei).Contributiile obtionale sunt:-asigurarea pentru somaj (0.5 la suta din venitul asigurat)-contributia pentru concedii si indemnizatii (CCI-0.85 la suta din veniturile supuse impozitului pe venit).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2015
Cabinetul medical individual (CMI) este o institutie privata organizata prin acordarea catre opersoana fizica a unei torizatii in vederea desfasurarii unei activitati cu caracter profesional. Dar in acelasi timp, un CMI este o institutie care areca scop obtinerea unui profit, care in cazulpersoanelor fizice autorizate se numeste venit. Autorizarea activitatii se face de catre Autoritatea de Sanatate Publica locala.Dupa infiintarea CMI-ului este obligatorie inregistrarea acestuia la administraia financiara ca unitate platitoare de impozit pe venit si caunitate platitoare de impozit pe salarii.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024