ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abateri disciplinare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Un salariat depune cerere de demisie in data de 07.06.13, urmand sa efectueze perioada de preaviz de 45 de zile, deoarece ocupa o functie de conducere in cadrul societatii dar incepand cu data de 11.06.13 nu s-a mai prezentat la locul de munca.
Pentru situatia creata a fost intocmit si trimis un convocator in care se specifica data, locul si ora cand trebuie sa se prezinte persoana in cauza pentru motivarea neprezentarii la locul de munca. Mentionez ca a fost trimis cu confirmare de primire, dar din pacate nu s-a gasit persoana la acea adresa care figura in cartea de identitate.
Ce urmeaza sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat pentru colaborare.

Adaugata in: Codul Muncii
Dana Ion-racoreanu
 User  Dana Ion-racoreanu
a intrebat la 03 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dana Ion-Racoreanu la 05 Iul. 2013
Se suspenda de la prima absenta nemotivata. Deci daca prima zi in care a lipsit este 11.06, aceasta este ziua din care se suspenda contractul de munca al salaraitului. Intocmiti decizie si operati cat mai curand astfel incat sa nu depasiti termenul legal de 20 de zile lucratoare pentru operarea suspendarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Ion-racoreanu
 User Dana Ion-racoreanu
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Iul. 2013
Va multumesc mult pentru raspuns dar daca se poate sa-mi spuneti daca contractul se suspenda cu data de 11.06.13,data de cand incepe perioada de preaviz dar persoana in cauza nu s-a prezentat la locul de munca sau de la data de cand a foat trimis convocatorul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iul. 2013
Retrimiteti convocatorul, astfel incat sa aveti o dovada ca el a ajuns la salariat. Puteti trimite prin orice alt mijloc in baza caruia sa vi se dea un raspuns de confirmare (e-mail, executor judecatoresc, posta si nu numari). Pana atunci insa, suspendati contractul de munca al salariatului pe motivul absentelor nemotivate, pe baza unei decizii de suspendare. Din pacate fara confirmarea de primirea a convocatorului nu aveti ce sa faceti. Incercati si sa luati legatura cu el prin cunostinte sau prieteni, sa vedeti daca nu cumva a intervenit o problema medicala.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024