ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordare preaviz in timpul concediului crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Momentan sunt in concediu crestere copil, iar la sfarsitul lunii in curs postul meu se va desfiinta prin inchiderea subunitatii respective. Managerul meu insista sa ma prezint la societate pentru a semna preavizul de concediere de 20 de zile dupa expirarea celor 6 luni de la revenirea in campul muncii. Precizez ca mai am 10 luni pana la terminarea concediului crestere copil.
Raspunsul primit la intrebarea adresata angajatorului privind utilitatea semnarii in momentul de fata a preavizului a fost unul evaziv: " asa trebuie procedat, la revenirea dvs. vom vedea daca mai sunt posturi libere."
Va rog sa ma lamuriti in privinta urmatoarelor chestiuni:
1. Este legal modul in care actioneaza angajatorul, insistand sa semnez acel preaviz in timp ce eu ma aflu inca in concediu crestere copil?
2. Dupa revenirea in campul muncii, in situatia de fata, mai sunt valabile cele 6 luni in care angajatorul nu ma poate concedia?
3. Salariile compensatorii se pot acorda in situatia de fata?

Multumesc anticipat!



Maria-floretina Neagu
 User  Maria-floretina Neagu
a intrebat la 24 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Iun. 2014
Depuneti o sesizare la ITM, aveti in avantajul dvs prevederile legale care contine cele readate mai sus (Codul muncii, OUG 111/2010).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2014
Numai daca angajatorul se afla in procedura de reorganizare judiciara, faliment sau dizolvare poate dispune concedierea dvs in timpul concediului crestere copil, altfel nu. Cat timp nu se confrunta cu niciuna din aceste situatii si este vorba doar de o reorganizare interna atunci angajatorul procedeaza abuziv incalcand legea.

Da, este inca in vigoare prevederea conform careia angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni de la revenirea difinitiva din CIC. Exceptie fac doar situatiile in care ati beneficiat anteior de o astfel de protectie, sau cele in care angajatorul se afla in faliment sau reorganizare judiciara, cand poate dispune concedierea oricand dupa revenirea din concediu.

Salariile compensatorii se acorda numai daca este prevazuta acordarea lor in CCM pentru cazul unei concedieri individuale. Altfel, din punct de vedere legal, angajatorul nu are aceasta obligatie.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024