ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

adeverinta vechime in munca pentru salarizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In perioada 2001-2003 am absolvit un program de masterat la o universitate din strainatate, incheiat cu diploma de master recunoscuta de ministerul invatamantului.
programul includea slujba de asistent universitar-remunerata ca si salariu. Bun, cum as putea sa obtin o adeverinta sa imi consider aceasta perioada ca vechime in munca? carte de munca am din 2004. Intrebarea e importanta deoarece am 9 ani si 4 luni vechime in munca, dar cu vechimea in munca de la masterat-prestand in aceasta perioada asistent univ, trec la alt prag de vechime. Din pacate este problema distantei/strainatate si a timpului...ministerul muncii sau al invatamantului ma poate ajuta, ca sa inchei seria intrebarilor mele? Doamna contabila-secretar sef de la institutia unde lucrez mi-a spus ca , daca ii furnizez o adeverinta din care sa rezulte ca pe langa anii din cartea de munca , mai am si alte dovezi de vechime in munca, va tine cont de acestea.multumesc
am 40 de ani. cartea de munca acopera perioada 2004-2011

Gefry Barad
 User  Gefry Barad
a intrebat la 04 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Oct. 2014
O dovada a perioadei lucrate la acea universitate din strainatate o puteti obtine numai de la ei, nu din Romania. La fel ca aici, angajatorul este cel care poate elibera documente care sa faca dovada existenteti raportului de munca. Daca este munca intr-o tara europeana se poate lua in considerare ca vechime, dar aveti nevoie de dovada. Chiar daca va dura, tot va trebuie un document de la angajatorul respectiv, recunosc ina ca nu inteteleg acel sentiment de frica. Ce se poate intampla, in afara de faptul ca se prelungeste putin durata pana veti putea face dovada vechimii respective?!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gefry Barad
 User Gefry Barad
a raspuns userului adriana iancu la 06 Oct. 2014
Am primit prin e-mail un contract pe care il am si acum, in care se specifica : aplicatia a fost acceptata, am primit tuition fellowship si un salariu de x dolari ca sa fiu teaching assistant, iar eu am returnat-o bifata; yes, I accept. Eu am in romania acel contract, diploma de master eliberata dupa 2 ani, foaia matricola si echivalarea - studiilor si implicit a diplomei de catre ministerul invatamantului. Nu este suficient? Imi e groaza sa ma gandesc sa contactez un functionar necunoscut, care sa nu inteleaga ce vreau de la el. Ideal ar fi ca in termen, scurt, in urma unui schimb eficient de e-mailuri, sa primesc o scrisoare: ?deverim ca G.B. a predat cursuri pentru care a fost remunerat, in perioada de...Nu ar fi rau sa trimit universitatii spre completare chiar un formular tip de vechime, tradus in engleza.
Dar tare mi-e frica ca o sa dureze. Ar fi suficient sa ii arat secretarei ceea ce am? Ce parere aveti?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Oct. 2014
Imteleg ca diploma a fost eliberata de universitatea din strainatate, Ministerul invatamantului doar a recunoscut-o. In consecinta adeverinta nu poate fi eliberata decat de acea institutie de invatamant, cu care, presupun ca ati avut incheiat un contract, din moment ce ati primit si salariu.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024