ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajatorul poate delega un angajat in Italia?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns concret la urmatorul articol.
Acelasi act normativ stabileste ca delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. "Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia", se mentioneaza in legislatia muncii.
Nelamurirea mea referitor la acest articol este daca o angajata se pote delega in fiecare luna 20-25 de zile calendaristice in fiecare luna in Italia, sau nu are voie sa depaseasca cele 120 de zile calendaristice pe an?
Noi avem un contract cu o firma din Italia care este clientul nostru si ne vireaz lunar bani pt prestari servicii call center, acestia mi-au facut o decizie in care specifica ca este nevoie de o angajata in fiecare luna 20-25 de zile sa mearga in Italia pt gestionarea vanzarilor si administratie dealeri.In concluzie este legal ca administratorul sa o delege in fiecare luna, ar inseamna ca intr-un an 25x12=300 de zile pe an.

Multumesc!


Dan Ionescu
 User  Dan Ionescu
a intrebat la 15 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dan Ionescu la 16 Oct. 2014
Daca activitatea este prestata in beneficiul angajatorului din Italia, cu care aveti deja incheiat un acord sau contract de punere la dispozitie a personalului pentru o anumita perioada de timp, atunci ar fi detasare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dan Ionescu
 User Dan Ionescu
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Oct. 2014
In concluzie in cazul nostru, angajata trebuie sa fie detasata?Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2014
Pot fi depasite cele 120 de zile calendaristice anuale, insa trebuie sa tineti cont ca durata unei delegari nu poate depasi 60 de zile iar dupa delegarea initiala de 60 de zile prelungirea se face numai cu acordul salariatei. Deci ea poate sa refuze aceasta continuare fara a fi considerata abatere disciplinara.

Nu va pot face dvs decizie angajatorii din Italia, este o masura abuziva. Se incheie contract de punere la dispozitie intre cei doi angajatori, prin care va angajati sa ii furnizati personalul solicitat si pentru durata precizata in contract.

Daca munca este insa prestata in beneficiul acestui angajator din Italia atunci este vorba de o detasare si nu o delegare, atentie la aceste diferente.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024