ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Buna ziua


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o rugaminte daca ma puteti ajuta. Lucrez la o companie multinaționala. Programul de lucru conform contractului este de 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. Lucrez ca operator proximitate deschideri magazine. In conditiile in care seful ne cheama la ora 8 dimineata in fata sediului, ora la care începem lucru in mod normal, si el întârzie o ora si apoi plecam în deplasare cu masina o ora jumatate, lucram in ziua respectiva pana la ora 19 jumatate, si apoi ne întoarcem acasa iar o ora jumatate, este normal sa se considere ca si ore lucrate doar orele cuprinse intre 10 :30 si 19:30, deplasarea facandu-se in interesul companiei.

Si ca a doua întrebare, daca avem o deplasare în tara in interesul companiei si mergem 10 ore cu masina, pierzând practic o zi, orele pierdute se considera ca ore lucrate? Pt ca la noi orele din deplasari trebuiesc recuperate, si ne tin la program si cate 11 ore jumatate la lucru. Multumesc

Adaugata in: Codul Muncii
Bogdan Raba
 User  Bogdan Raba
a intrebat la 01 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Apr. 2014
Programul de lucru efectiv, orele pontate, sunt cele in care derulati efectiv activitate, nu si cele de deplasare la si de la locul de munca, de acasa, sau asteptarea in fata sediului. Aici ar trebui sa aveti o discutie cu angajatorul si sa gasiti un punct comun in asa fel incat sa functioneze lucrurile corect.

Daca deplasarea de care vorbiti se face in interes de serviciu nu ar trebui sa fiti pus in situatia de a recupera aceste ore pentru ca ele fac parte din programul de lucru. De asemenea, munca suplimentara nu se poate efectua fara acordul salariatului, cu exceptia situatiilor de forta majora sau accidente. Munca suplimentara trebuie si ea pontata si remunerata conform legii, fie cu timp liber corespunzator, platit, fie cu spor de minim 75% aplicat salariului de baza corespunzator.

Puteti face o plangere catre ITM si sa solicitati un control sau sa depuneti actiune in instanta cu toate doveziile pe care le detineti.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Viviana Serni adriana iancu G Stancu violeta Georgescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024