ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Buna ziua


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am si eu o rugaminte la dvs. As vrea sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. Mi-am depus in iulie dosarul pentru indemnizatie de crestere a copilului. Ieri abia mi s-a confirmat ca a fost aprobat. Insa eu am crezut ca nu mi se va aproba si mi-am gasit de lucru cu 2 zile inainte ca sa primesc aprobarea si ca voi in primi banii din urma in cont. Acum daca as demisiona de la lucru, se poate sa mai primesc indemnizatia sau daca apare inregistrat contractul de munca se anuleaza? Mentionez ca contractul este facut de 2 zile nu am primit bani de la locul de munca. Si in caz ca as ramane sa lucrez, o sa primesc banii pe aceste 4 luni cat am stat acasa sau trenuie sa ii dau inapoi? La banii de la indemnizatie ma refer. Astept un raspuns, va rog. Multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Cristina Dascalu
 User  Cristina Dascalu
a intrebat la 24 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2012
Indemnizatia pentru crestere copil nu este platita de angajator ci de catre stat, prin Primarie sau Directia de Asistenta sociala. Nu are legatura cu angajatorul.

Ca sa va puteti da demisia ar trebui sa inaintati o cerere de reluare a activitatii, apoi sa va dati demisia sau sa depuneti o cerere de incetare cu acordul partilor. Retineti insa ca incetarea cu acordul partilor poate fi refuzata de angajator, caz in care va trebui sa respectati perioada de preaviz stabilita prin contractul de munca.

Banii pentru cele 4 luni cat ati figurat in concediu crestere copil ii veti primi, nu va faceti probleme. Important este insa sa nu figurati cu venit profesional impozabil si indemnizatie crestere copil in acelasi timp. Daca primiti ambele venituri simultan, veti fi nevoita sa returnati indemnizatia incasata pentru perioada in care primiti si salariu.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024