ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cazare si diurna pentru un contract partial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am un angajat cu functia de sudor, cu contract de munca partial, el lucreaza si la firma X cu 8ore (functie de baza). Trebuie sa-l trimit in deplasare la o lucrare pe o perioada de 3 saptamani. Acest sudor are dreptul la diurna si cazare in aceasta perioada (avand ctr. cu timp partial).La firma X intra in concediu de odihna.. Este legal din punct de vedere fiscal sa primeasca cazare si diurna?

Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Codul Muncii Diurna
Daniela Blazius
 User  Daniela Blazius
a intrebat la 13 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Daniela BLAZIUS la 16 Mar. 2015
DA.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Blazius
 User Daniela Blazius
a raspuns userului adriana iancu la 16 Mar. 2015
Multumesc pentru raspuns., da este vorba de delegare.
Intrebarea mea era daca sudorul la firma Y (cu contract partial) are dreptul pe o perioada de 3 saptamani la cazare si diuna? La firma X intra in concediu de odihna.

Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Mar. 2015
In acest context se impune sa clarificam niste termeni. In legislatia muncii nu exista termenul de deplasare, avem detasare si delegare.
Prevederile Codului Muncii referitoare la delegare si la detasare (art. 44 alin. 2, respectiv art. 46 alin. 4 din Codul Muncii), salariatul delegat sau detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare/detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Diurna poate fi asimilata venitului salarial astfel fiind supusa impozitarii si la plata contributiilor sociale, in conformitate cu art. 55 alin. 2 lit. i din Codul Fiscal, unde se prevede ca: ?indemnizaţia şi orice alte sume de aceeaşi natură, primite de salariaţi pe perioada delegării şi detaşării ?n altă localitate, ?n ţară şi ?n străinătate, ?n interesul serviciului, pentru partea care depăşeşte limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotăr?re a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice?.
In prezent indemnizatia zilnica de delegare si de detasare a personalului din institutiile publice este de 17 lei, in conformitate cu Ordinul 60/2015, astfel nivelul maxim ce poate fi acordat salariatilor ce poate fi dedus si nu este asimilat veniturilor salariale este de 42.5 lei.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024