ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce pot sa fac daca angajatorul ma obliga sa imi dau demisia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In data de 20,01,2014, am revenit la locul de munca dupa un concediu de crestere copil, am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata, nu a fost nici o problema in momentul acela, am depus actele necesare acea instiintare si adeverinta de la medic, acestea au fost inregistrate. De-a lungul sarcinii am intamplinat mai multe probleme de sanatate si am beneficiat de mai multe concedii medicale, inca din saptamana 11 de sarcina fiind internata cu o iminenta de avort, fiin luata cu ambulanta de la locul de munca Saptamana trecuta am fost iar internata, iar managerul meu de zona m-a contactat telefonic sa imi spuna ca trebuie sa rezolvam problema intr-un fel ca el nu vrea ca eu sa ii mai tin locul ocupat la magazinul in care lucrez nici in lunile care urmeaza nici urmatorii 2 ani si ca mai bine ar fi sa renunt decat sa se agraveze situatia in conditiile in care si sotul meu lucreaza in cadrul aceleiasi firme. Ca el nu vrea sa mai dea explicatii pentru mine, si ca intelegerea a fost ca pana la intrarea in prenatal sa merg la munca. La ultimul control inainte de aceasta internare medicul ginecolog m-a anuntat ca am colul deschis si ca o sa imi recomande un concediu de risc maternal activitatea mea constand in stat in picioare timp de 8 ore, mutat diferite articole in magazin si asa mai departe. Am luat legatura cu cei de la resurse umane de la noi de la firma si mi-au spus pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a putea beneficia de un astfel de concediu, iar managerul meu insista sa imi dau demisia pentru a nu ii mai crea lui probleme. Ce anume as putea sa fac in situatia aceasta? Eu nu imi pot da demisia pentru ca imi voi pierde drepturile, indemnizatia si asa mai departe.

Adaugata in: Codul Muncii
Ana Maria Cucu
 User  Ana Maria Cucu
a intrebat la 28 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Apr. 2014
Primul lucru pe care il puteti face este sa nu cedati presiunii lui de a va da demisia, pentru ca o astfel de incetare nu are la baza initiativa sau impunerea angajatorului, ci exclusiv decizia angajatului. Apoi angajatorul ar trebui sa se stie sau sa ii spuna cei de la resurse umane ca pe toata durata concediului crestere copil el poate incadra o persoana care sa va inlocuiasca, acest lucru i-l permite chiar Codul muncii republicat. Contractul respectivului salariat insa va expira la data la care dvs va veti relua activitatea iar acest lucru ar trebui sa se regaseasca in continutul contractului de munca.

Puteti incerca o sesizare la ITM pentru si eventual la Consiliul de Combatere a Discriminarii. Evolutoia sarcinii si a starii de sanatate pe parcursul ei nu are cum sa faca obiectul unei intelegeri pentru ca nu depinde de dvs. De aceea, din punctul meu de vedere, atitudinea lui poate fi considerata una abuziva.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Marius Ion adriana iancu G Stancu George Andreescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024