ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cenzor la o asociatie de proprietari


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Vreau sa stiu cum e corect din puct de veder legal in urmatoul caz:
in cadrul Asociatiei de Proprietari vrem ca cenzoratul sa fie asigurat de o persoana care nu locuieste la noi in bloc. Din cate stim acea persoana are si calitatea de expert contabil dar lucrand la o societate ca economist. Noi vrem sa-l angajam prin contract de mandat. Este corect ? Se declara acest contract in Revisal? De cand?

Adaugata in: Codul Muncii
Liliana Milea
 User  Liliana Milea
a intrebat la 25 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Oct. 2013
Daca cenzorul este angajat din afara asociatiei de proprietari, i se incheie contract de prestari servicii sau conventie, nu contract de mandat. Daca este ales din randul membrilor asociatiei de proprietari atunci va fi mandatat, i se va incheia deci contract de mandat.

Art. 21 - Legea asociatilor de proprietari nr. 230/2007:
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotăr? numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor. Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generală a proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociaţiei de proprietari, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenţie de prestări de servicii.
(2) Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori trebuie să aibă cel puţin studii medii şi pot depune, dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte astfel, ?ntr-un cont bancar al asociaţiei de proprietari, o garanţie suficientă şi ?ndestulătoare, pe baza unui contract de garanţie ?ncheiat ?n acest sens. Cuantumul garanţiei nu poate fi mai mic dec?t media anuală a totalului cheltuielilor lunare ale asociaţiei.

Art. 33
(2) Cenzorul sau cenzorii aleşi ai asociaţiei de proprietari pot fi remuneraţi pe baza unui contract de mandat, conform hotăr?rii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.

Aceste tipuri de contracte nu se opereaza in ReviSal. Numai contractele individuale de munca incheiate in baza prevederilor Codului muncii republicat se inregistreaza in ReviSal si se transmit catre ITM prin intermediul lui.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024