ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cercetarea disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



conform art 251 din codul muncii referitor la cercetarea disciplinara
?? 4 ?n cursul cercet?rii disciplinare prealabile salariatul are dreptul s? formuleze ??i s? sus??in? toate ap?r?rile ??n favoarea sa ??i s? ofere persoanei ??mputernicite s? realizeze cercetarea toate probele ??i motiva??iile pe care le consider? necesare, precum ??i dreptul s? fie asistat, la cererea sa, de c?tre un reprezentant al sindicatului al c?rui membru este.?
Ce se intampla cand un salariat nu este membru sindicat ? Cine il reprezinta la comisia de cercetare? Unde este prevazut acest lucru. La acest moment exista un act normativ in vigoare care sa prevada procedura de cercetarte disciplinara sau aceasta se stabileste la nivel de fiecare angajator ?
Procedura de cercetare prealabila trebuie prevazuta in CCM aplicabil sau in regulamentul intern sau in ambele ?
Aceleasi intrebari/probleme si in cazul unei cercetari pentru necorespundere profesionala


Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 15 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Feb. 2012
Cele doua situatii, cerceteare disciplinara si necorespundere profesionala. se supun unor reguli diferite. Prima are la baza o faptace se incadreaza drept abatere disciplinara iar pentru cea de-a doua salariatul este supus unei evaluari a performatelor conform Regulamentului intern si contractului de munca. O concediere pe criteriul necorespunderii profesionale nu poate fi dispusa fara existenta unei evaluari prealabile.

Referitor la intrebarea legata de alin. 4 al art. 251 din Codul muncii, salariatul anchetat poate fi asistat la cerere de oricare alt salariat din unitate, daca nu detine calitatea de membru al sindicatului sau nu exista un astfel de sindicat in organizatia in cauza. Articolul spune ca poate fi asistat, la cerere, insa nu prevede acest aspect ca pe o obligativitate. Procedura de cercetare disciplinara este prevazuta in cuprinsul codului muncii republicat, art. 247 - 252 inclusiv. In Regulament intern de regula se includ sanctiunile sau situatiile care pot reprezenta abatere, de cele mai multe ori grava. Spre exemplu, un numar destul de mare de angajatori includ in Regulamentul lor intern o prevedere conform careia la un anumit numar maxim de absente nemotivate, acumulate intr-un X interval de timp, salariatului i se poate desface contracutul de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024