ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cerere lichidare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Am o intrebare : daca un angajat isi depune cererea de lichidare cu data de 04.04 , iar lui i se aproba cu 81 (7) dar i se face lichidarea in 07.04 .
Tinand cont ca el pleaca din tara in data de 04.04, nu mai vine deloc la lucru, si lichidarea i se face in 07.04, lui ii apare interval vechime pana in 06.04 , dar nu este pontat , tinand cont ca si-a depus lichidarea. Cum ramane cu acele zile, pana va fi in lichidare?

Adaugata in: Codul Muncii Demisie
Pop Cristina
 User  Pop Cristina
a intrebat la 04 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului pop cristina la 07 Apr. 2014
Da, se poate. Cat timp angajatorul a renuntat la preaviz in cazul demisiei, sigur ca se aplica temeiul mentionat.

Trebuie clarificat ce se intampla in acea data de 04.04. Daca este data depunerii demisiei sau data de la care angajatul doreste sa incheie raportul de munca ultima zi lucrata si pontata fiind 03.04. Daca este data depunerii demisiei atunci este foarte bine sa ii incetati si cu data de 08 sau 07 daca doriti sa nu mai stea in preaviz. Pentru zilele de absenta, daca este cazul, il pontati nemotivat. Adica acele zile in care el nu se mai prezinta desi ar trebui sa fie in preaviz. Nu este neaparat sa declansati cercetare disciplinara sau sa ajungeti la incetare disciplinara, mai ales daca vorbim de o zi sau doua maxim de acest fel. Insa odata pontat nemotivat, pentru cele doua zile nu va fi platit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 04 Apr. 2014
Daca angajatorul nu ia hotararea sa renunte decat partial la preaviz si sa-i inceteze CIM in datya de 08.04.2014 si in intervalul 04.04.2014 -08.04.2014, salariatul nu se prezinta la lucru pe perioada preavizului este pontat nemotivat si se face cercetare disciplinara urmand ca incetarea CIM sa se faca disciplinar cu art 61 a
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului pop cristina la 04 Apr. 2014
Angajatorul decide nu este nevoit.Acesta poate renunta la perioada de preaviz data de salariat angajatorului si sa-i inceteze CIM cu data respectiva de 04.04.2014.Practic temeiul de incetare a CIM este demisie si nu un acord de vointa.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pop Cristina
 User Pop Cristina
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Apr. 2014
1. atunci se poate cu art 81(7) in aceeasi zi cand isi depune lichidarea?ca angajatorul renunta la preaviz..fiind demisie? si
2. in cazul in care angajatul isi depune cererea,nu mai vine la lucru ,cererea lui a fost inregistrata cu nr intern in 4.04 , si angajatorul doreste sa ii desfaca cu strict cu 81(7) in 08.04 fiind demisie ce se intampla cu perioda pana ii desface? ca nu mai are cum sa il ponteze... este nevoit angajatorul sa ii desfaca in 04.04 ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2014
Daca angajatul a depus cerere de incetare cu o anumita data, fara sa continua preaviz, deci la o data foarte apropiata de data depunerii, atunci este incetare cu acordul partilor cu 55 b). In temeiul art. 81 (7) este demisei, care nu se aproba, dar pentru care angajatorul decide sa renunte la preaviz si nu angajatul.

Daca incetarea are loc cu data de 07.04 daca aceasta data i s-a aprobat, inseamna ca ultima zi pontata este 04.04, deci el poate foarte bine sa plece din tara. Dar daca data de incetare este 04.04 si ultima zi pontata este 03.04 atunci nu vad de ce v-ati duce cu lichidarea tocmai pe data de 7 aprilie. Lichidarea are loc pe data de 4, data incetarii.

Zilele de weekend nu sunt zile pontate, 5 si 6. Numai daca ar trebui sa lucreze in decursul lor conform specificului unitatii si al programului lui din contract. Altfel nu influenteaza cu nimic aceste doua zile.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Radu Anton George Andreescu Marius Ion adriana iancu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024