ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

clarificare ore suplimentare in week-end


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Multumesc mult ptr ajutorul acordat,insa tot revin cu o problema legata de orele efectuate in week-end! si anume: Unii salariati care lucreaza in week-end depasesc norma lunii,nu stiu daca orele efectuate in week end se pot considera ore suplimentare daca de luni-pana vineri ei nu au ore suplimentare,doar daca le adun si orele de week end,cum sa procedam ?deorece legislatia spune ca sunt reglementate diferit,noi le platim cu spor de 100% si libere in cursul saptamanii,insa nu stiu daca adunate toate orele efectuate in cursul lunii,inclusiv cu week end se considera suplimentare sau platim norma lunii plus cu spor si liber orele efectuate in week end indiferent cate ore face in week end?p.s. ei sunt soferi si lucreaza in turnus,nu putem intrerupe activitatea in week end.Va multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Claudia Muntean
 User  Claudia Muntean
a intrebat la 20 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2015
Orele de weekend NU sunt ore suplimentare.Orele suplimentare sunt orele care depasesc norma de 40 de ore/saptamana(luni-vineri) si se compenseaza cu ore libere in urmatoarele 60 de zile SAU cu spor de minim 75% din salariul de baza.Orele de repaus saptamanal se compenseaza cu spor ptrivit CCM pentru orele efectiv lucrate SI alte zile libere consecitive.
14 zile lucratoare la rand -acord sindicat/reprezentanti ai salariatilor plus autorizare de la ITM plus spor de minim 150% ( dublu pentru orele suplimentare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2015
Daca la finalul lunii norma lunara este depasita, atunci in mod evident exista ore suplimentare si trebuie compensate. Munca in weekend are regim special, pe langa spor salariatii trebuie sa beneficieze de alte doua zile consecutive de repaus saptamanal, asa cum prevede legea.

Aveti grija cum pontati acele ore libere acordate ca repaus. Daca treceti 8 ore in loc de repaus saptamanal atunci da, o sa va iasa mai multe ore lucrate.

Puteti avea activitate in weekend dar nu suprasolicitati angajatii si respectati drepturile prevazute de Codul muncii. Munca suplimentara nici ea nu poate fi efectuata chiar oricum, este nevoie de acordul salariatilor anterior derularii ei. Exceptie fac doar situatiile de accident sau forta majora, asa cum apare in lege.


Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Radu Anton adriana iancu G Stancu Ioana Popa Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024