ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Vreau sa-mi schimb locul de munca si tot o data incerc sa raman insarcinata. Trebuie sa lucrez o anumita perioada la noul job pentru a beneficia de concediu prenatal, postnatal si altele?

Adaugata in: Codul Muncii
Ana Catalina Manea
 User  Ana Catalina Manea
a intrebat la 07 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Feb. 2013
Ca sa puteti beneficia de concediul medical de sarcina si lauzie trebuie sa aveti implinita conditia stagiului minim de cotizare de o 1 luna in utlimele 12 luni, aproximativ 22 de zile lucratoare, timp in care sa vi se vi platit sau sa platiti dvs contributia de 0,85% pentru concedii medicale si indemnizatii. Fiind salariata, ea a fost platita de angajator. Puteti beneficia de indemnizatrie pentru materniate si in cauzul in care raportul de munca inceteaza pe motive neimputabile dvs iar nasterea are loc in maxim 9 luni de la data incetarii. Aveti grija deci sa nu va dati demisia sau sa incetati cu acordul partilor pana nu aveti ceva sigur, ca sa nu pierdeti medicalul de maternintate.

Daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului realizati venituri profesionale impozabile, aveti dreptul la concediu crestere copil si indemnizatia lunara. Art. 2 din OUG 111/2010, pe care il puteti consulta aici http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html , stabileste si alte perioade care pot fi luate in considerare la stabilirea celor 12 luni.

Mult succes! Aveti grija sa anuntati in scris angajatorul, cu dovada medicala, ca sunteti insarcinata, ca sa beneficiati de toate protectiile prevazute de lege, inclusiv in fata unei eventuale concedieri.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024