ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

continuarea activitatii conform cu Decizia CCR nr. 387/5 iunie 2018


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt functionar public in cadrul unei primarii. In 07.11.2018 implinesc "conditiile de varsta standard" pentru pensionare, respectiv 60 ani si 11 luni. In conditiile Deciziei CCR nr. 387/5 iunie, care sunt demersurile ce trebuie indeplinite pentru continuarea activitatii pentru inca o perioada ? Se poate continua activitatea de la sine,pentru orice perioada, in limitele implinirii varstei de 65 ani? Multumesc.

Laura Miculescu
 User  Laura Miculescu
a intrebat la 28 Aug. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Miculescu
 User Laura Miculescu
a raspuns userului Bobarsc Elvira la 03 Sep. 2018
Multumesc. Cum se ia in considerare faptul ca functionarii publici nu sunt angajati cu contract individual de munca? Ce raspuns ati primit la solicitarea dvs. catre institutie?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bobarsc Elvira
 User Bobarsc Elvira
a raspuns la intrebare la 30 Aug. 2018
Si eu sunt funcţionar public si am solicitat instituţiei cu o lună mai repede de data pensionării prelungirea contractului de muncă invocănd "Decizia 387/2018 [A/R] referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi ale art. 56 alin. (1) lit. c) teza intai din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii" . Prin aceasta decizie CURTEA CONSTITUŢIONALĂ apreciază că incetarea raportului de muncă al femeii la o varstă mai redusă decat a bărbatului poate şi trebuie să rămană o opţiune a acesteia, in contextul social actual. Transformarea acestui beneficiu legal intr-o consecinţă asupra incetării contractului individual de muncă ce decurge ope legis dobandeşte valenţe neconstituţionale, in măsura in care ignoră voinţa femeii de a fi supusă unui tratament egal cu cel aplicabil bărbaţilor. Astfel, dispoziţiile art. 56 alin. (1) lit. c) teza intai din Legea nr. 53/2003 sunt constituţionale numai in măsura in care, la implinirea varstei legale de pensionare, dau dreptul femeii să opteze fie pentru deschiderea dreptului la pensie şi incetarea contractului individual de muncă in curs, fie pentru continuarea acestui contract, pană la implinirea varstei legale de pensionare.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024