ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contracte


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am doua contracte individuale de munca. Unul cu 8h/zi si unul cu 4h/zi, la doi angajatori diferiti. In total am 60h/sapt. Este corect? Se pot face pontajele cum trebuie?

Adaugata in: Codul Muncii
Irina-claudia Saftoiu
 User  Irina-claudia Saftoiu
a intrebat la 09 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
12 Oana
 User 12 Oana
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Nov. 2012
Buna ziua,
As dori o informatie: cum se interpreteaza cumulul de functii. Daca eu am un contract de munca incheiat cu o firma, pe perioada nedeterminata, norma intreaga pe functia de inginer chimist, in paralel am fost numit responsabil analize chimice in cadrul unui proiect european derulat de aceeasi firma, se cheama ca am doua functii diferite? Eu imi pastrez functia, cel mult se schimba fisa postului in sensul ca pe proiectul european desfasor 1-2 activitati pe care nu le efectuez pe postul pe care sunt incadrat si in plus primesc pentru activitatea pe proiect salariul aferent nr de ore lucrate, in rest pregatirea profesionala este aceeasi, angajatorul ramane acelasi.

Mai mult, daca conform Codului Muncii, nu exista restrictii legate de nr de ore lucrate, nu se bate cap in cap cu zilele de repaos; presupunand ca am 3 CIM-uri la acelasi angajator, 1 CIM cu 8h/zi, altul cu 2h/zi, altul cu 1h/zi, aferente a 3 functii diferite, inginer chimist, consilier juridic, traducator, inseamna ca eu 11 ore stau la serviciu/zilnic, iar daca aleg varianta cu program inegal, adica pentru contractul cu 8h/zi stau de luni-vineri, iar pentru celelalte 2 vin in vineri-duminica, unde sunt zilele de repaos saptamanal.
Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2012
Da, este in regula. Puteti avea oricate contracte de munca puteti duce, incheiate cu angajatori diferiti sau aceeasi angajatori, indiferent de norma de lucru a fiecarui contract. Pentru un contract de munca norma nu poate fi mai mare de 40 de ore / saptamana, maxim 48 de ore / saptamana cu tot cu ore suplimentare, insa nu exista restrictie legala privind numarul de ore lucrate prin cumul de functii. Importante este ca cele doua functii sa nu intre in conflict, prin prisma unor restrictii impuse de legi speciale.

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024