ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

decizie incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sa inteleg ca noul Cod al Muncii trebuie aplicat adliteram, adica nu pot transmite incetarea contractului azi, 28.10.2011 daca data incetarii este abia 01.11.2011, doar pentru ca in REVISAL nu apare data incetarii CIM? Si acesta mi se pare un neajuns al programului REVISAL. Nu ar fi normal sa apara data incetarii contractului, nu data operarii?!

Adaugata in: Codul Muncii Revisal
Dorina Olteanu
 User  Dorina Olteanu
a intrebat la 28 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihaela Martinescu la 03 Nov. 2011
Nu aveti de ca sa va alarmati. Incetarea CIM se inregistreaza si se transmite in ziua in care inceteaza CIM, odata cu intocmirea deciziei sau notei de incetare.

Acea data a fost interpretata putin gresit. Termenul de 31.10.2011 s-a referit la completarea elementului salariu in noul REVISAL pentru CIM deja active la data intrarii in vigoare a HG 500/2011, nu la predarea finala a REVISAL. Aceasta deoarece dupa data de 31.10.2011 vechea varianta a iesit din uz, in prezent fiind utilizata numai varianta noua a programului. Faptul ca a trecut acest termen de 90 de zile nu inseamna ca nu veti mai completa REVISAL de acum inainte, ci ca veti completa detaliile contractelor folosind doar aplicatia nou creata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Martinescu
 User Mihaela Martinescu
a raspuns la intrebare la 02 Nov. 2011
Va rog mult sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie, pt ca deja m-am cam alarmat: ca si utilizatorul recent, pe data de 28.10.2011 am trimis situatia Revisal cum ca din 3 angajati, 2 inceteaza contractul de munca incepand cu data de 01.11.2011 si acum nu stiu ce sa fac,pentru ca dvs ati raspuns in mesajul anterior ca trebuie data situatia exact in ziua in care inceteaza activitatea, insa stiam de acea stire precum ca trebuie data situatia Revisal cu angajatii cu salariile si sporurile pana pe 31.10.2011 si tocmai de aceea am trimis de pe 28.10.2011. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Oct. 2011
Daca data incetarii CIM este 01.11.2011, aceasta reprezinta si data la care se intocmeste decizia de incetare, se inregistreaza in REVISAL si se transmite catre ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2011
Nu este un neajuns al programului. Practic dumneavoastra doriti sa operati in avans un document neintocmit. Decizia de incetare se intocmeste in ziua in care inceteaza CIM si nu anticipat. Decizia intocmita in ziua incetarii se inregistreaza in REVISAL si se transmite catre ITM in aceeasi zi, fara intarziere.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024