ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dreptul la 6 luni de activitate dupa intoarcearea din CIC 2


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sunt in CIC-2ani, care se termina in octombrie 2014. In perioada cat am lipsit angajatorul si-a restrans activitatea, iar departamentul meu a fost desfiintat. La intoarcerea mea, daca nu exista un post liber in alt departament, societatea este obligata sa ma tina inca 6 luni? Iar apoi sa imi faca dosarul de somaj si sa imi plateasca salarii compensatorii conform contractului de munca (prin care este stipulat de plata a 2 salarii compensatorii in cazul concedierii din motive neimputabile salariatului)?
Va multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Andreea Silvana Duta
 User  Andreea Silvana Duta
a intrebat la 03 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2014
Angajatorul nu are voie legal sa dispuna concedierea dvs in timpul concediului pentru crestere copil decat in cazul in care aceasta are la baza o reorganizare judiciara, falimentul sau dizolvarea in conditiile legii. Iar dupa revenirea defintiva din CIC, dupa ce copilul dvs implineste 2 ani, angajatorul va poate concedia mai devreme de 6 luni daca ati beneficiat deja de aceasta forma de protectie pentru o nastere anterioara sau daca apare procedura falimentarii sau cea a reorganiazarii judiciare, ambele pronuntate de catre instanta de judecata.

Art. 60 - Codul muncii republicat
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
............
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
............
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Art. 25 - OUG 111/2010
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află ?n plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.


Dosarul de somaj nu il intocmeste angajatorul, nu are aceasta obligatie. El va va elibera documentele care tin de el, dar nu se ocupa de dosar in totalitate. Daca in CIM apare mentionata acordarea salariilor compensatorii ca urmare a unei concedieri individuale atunci angajatorul ar trebui sa respecte aceasta clauza si sa le acorde ca urmare a concedierii dispuse.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024