ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

E legal sa opereze demisia retroactiv?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

In data de 11.04.2014 in urma unei dispute cu o colega am decis sa imi scriu demisia urmand a intra in vigoare cu data de 14.04.2014 cu acordul ambelor parti. Pe parcursul zilei m-am razgandit si am zis ca nu este momentul deocamdata si am lasat demisia intr-o mapa persoanala (mapa ce am uitat sa o iau acasa). In data de 14.04.2014 eu m-am internat intrucat imi era foarte rau de aproape o luna. In dimineata zilei de 14.04.2014 am sunat angajatorul sa il anunt ca m-am internat. Dupa ce m-am externat din spital, in data de 17.04.2014 am fost la locul de munca pentru a-mi lua salariu, a inmana copii dupa concediu medical si fisa de externare intrucat originalul trebuia vizat la med, de familie si am solicitat permisiunea de a-mi lua cateva lucruri din birou printre care si mapa cu pricina.

Angajatorul nu m-a lasat sa ma duc in birou si s-a dus personal sa mi le aduca, a rasfoit in mapa si a gasit demisia pe care a si luat-o fara sa imi spuna si mi-a adus restul de foi spunandu-mi ca doar acestea erau acolo.

In data de 19.04.2014 m-am trezit cu curierul la usa pentru a-mi inmana decizia de incetare a contractului. Decizia era facuta cu data de 14.04.2014, avea nr de inregistrare din data de 11.04.2014 desi ei au aflat de ea abia in data de 17.04.2014. Aceasta decizie a fost formulata in baza art. 55b.

Intrebarea mea este daca ceea ce au facut este legal, daca se mai poate face ceva in acest sens si ce se intampla cu concediul medical care este valabil in perioada 14.04.2014-24.04.2014. Mentionez ca certificatul medical original este inca la mine intrucat nu stiu daca mi-l vor mai primi in acest caz.

Stefania Preda
 User  Stefania Preda
a intrebat la 23 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Este foarte greu sa dovediti ca angajatorul a sustras acel document din mapa dvs., cat timp este semnat de dvs si datele prezente in decizie sunt corecte. Daca exista camere de luat vederi atunci le puteti folosi ca dovada in instanta, dar altfel este foarte greu sa dovediti din pacate. Etic, angajatorul nu a procedat corect, acel document trebuia inmanat de dvs. Si nici legal, cat timp se poate dovedi acest lucru. Pe viitor incercati ca acest tip de documente sa nu le tineti la locul de munca. Este problematic si in privinta concediului medical, acest concediu nu va fi platit din pacate, de angajator cat timp a intervenit, conform documentelor, o incetare cu acordul partilor inaintata in aceeasi zi. Ar trebui solicitata interventia instantei de judecata sau a unui mediator.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024