ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este legal?!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa intoarcerea din CM (9 luni), patronatul conform recomandarilor medicale m-a redistribuit la acelasi loc de munca - apt conditionat, desi exista in firma locuri de munca unde as putea profesa. Pentru ca am refuzat postul, m-a obligat sa intru in concediu fara plata, timp in care vor sa gaseasca o comisie de medicina muncii care sa-mi dea inapta pe fisa de aptitudine. Nu inteleg de ce nu ma trimit la ITM conf.art.61 lit.c.
Multumesc.

Ioana Ionescu
 User  Ioana Ionescu
a intrebat la 17 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Ionescu la 19 Iul. 2013
La AJOFM puteti afla si care este situatia stagiului dvs de cotizare, ca sa vedeti daca si acesta poate fi un motiv pentru care evita.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Ionescu la 19 Iul. 2013
Nu este tot pe acolo, sunt instituii total diferite cu atirbutii foarte diferite.

CFS nu poate fi impus de angajator. Daca ati semnat o cerere in acest sens, atunci nu prea mai aveti ce sa faceti in privinta lui. Dar daca nu ati semant inca nimic atuni corect ar fi sa mearga mai departe cu disponibilizarea in temeiul art. 61 iar dvs sa intrati in somaj.

Incercati o sesizare la ITM si solicitati un control la fata locului. Poate reusiti sa aflati si de la angajator de ce refuza concedierea, poate are motive sa nu contacteze ANOFM sau AJOFM, in functie de caz, existand probleme in privinta platii contributiilor. Altfel nu imi explic de ce evita.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Ionescu
 User Ioana Ionescu
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iul. 2013
Mii de scuze dar conf. art. 64 alin. 2 din codul muncii :(2) ?n situaţia ?n care angajatorul nu dispune de locuri de muncă vacante potrivit alin. (1), acesta are obligaţia de a solicita sprijinul Agenţiei Teritoriale de Ocupare a Forţei de Muncă ?n vederea redistribuirii salariatului, corespunzător pregătirii profesionale şi/sau, după caz, capacităţii de muncă stabilite de medicul de medicină a muncii.)
Poate am gresit eu nu ITM ci ATOFM, tot pe acolo.

((3) Salariatul are la dispoziţie un termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea angajatorului conform prevederilor alin. (1), pentru a-şi manifesta ?n scris consimţăm?ntul cu privire la noul loc de muncă oferit. )
Eu am refuzat postul pe motiv ca nu corespunde recomandarilor medicului specialist , ei (patronatul) mi-au bagat CFS-ul in fata pe 30 de zile.,in speranta ca ma pensionez sau demisionez. in acest timp.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2013
Art. 61 c) nu prevede ca angajatorul trebuie sa va trimita la ITM, de altfel nu apare nicaieri in Codul muncii o astfel de obligatie a angajatorului. Acel articol se refera la concediere pe motivul inaptitudinii fizice. Corect asa ar fi, sa dispuna concedierea daca din punct de vedere medical nu mai puteti indeplini atributiile postului pe care ati fost incadrat. Daca insa din punctul lui de vedere puteti in continuare lucra pe acel post atunci nu este neaparat gresita decizia. Nu va poate trimite el in concediu fara plata insa, aceasta masura este una abuziva. Concediul fara plata se acorda la cererea salariatului si nu unilateral, prin decizia angajatorului. Puteti depune o sesizare la ITM si sa solicitati un control la sediul angajatorului.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024