ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este respectat Codul Muncii ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma uimeste faptul ca nimeni nu ia atitudine in cazul firmelor de paza si protectie care practica programul de 240 ore/ luna la salariul minim pe economie. Intrebarea mea este daca aceste firme pot face abstractie de prevederile Codului Muncii. Daca nu nu sunt exceptate de ceea ce legifereaza acesta, ce cai de atac au angajatii acestor firme pentru a le fi respectate drepturile?

Adrian Peter
 User  Adrian Peter
a intrebat la 29 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian Peter
 User Adrian Peter
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Aug. 2012
Cu riscul de a va plictisi cu aceasta speta, mentionez ca sunt angajat al unei astfel de societati de paza si protectie. Daca s-ar pune problema sa fac eu demersurile necesare ar insemna sa-mi pierd locul de munca si implicit sa raman fara niciun fel de venit. Mizam pe faptul ca fiind platitor de taxe si impozite la stat, sa fiu protejat de catre autoritati sesizandu-se din oficiu la constatarea incalcarii flagrante a legislatiei. Daca eu as comite o ilegalitate, in secunda urmatoare ar fi la usa mea diversi reprezentanti ai legii aplicandu-mi sanctiunile de rigoare. Mi se pare totusi ciudat aceasta abordare a problemei prin care salariatul trebuie sa sesizeze pe cineva despre care toti stiu ca face un lucru situat in afara legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adrian Peter la 29 Aug. 2012
Aici va contrazic, nu toata lumea cunoaste modalitatea de functionare a acestor unitati, iar o eventuala incalcare a drepturilor e bine sa fie sesizata catre autoritati. Cat timp nu se transmite catre ele acest tip de problema, ea nu va fi rezolvata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian Peter
 User Adrian Peter
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Aug. 2012
Multumesc pentru raspuns ! Putem intelege ca prin ITM sau calea juridica ne putem rezolva situatia. Retoric ne intrebam: Cei ce sunt indrituiti sa vegheze la respectarea legilor in aceasta tara nu au cunostiinta despre acest lucru?! O Romanie intreaga stie cum functioneaza Societatile de Paza si Protectie (!!!) (Situatia este mai mult decat ciudata ! )
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2012
Niciun angajator nu este exceptat de prevederile din Codul muncii cat timp incadreaza salariati, cu contract individual de munca.

Angajatii pot face o sesizare catre ITM. Daca sunt mai multi, ar fi de ajutor o petitie semnata de fiecare dintre ei. Daca prin ITM nu se rezolva problema programului de lucru se poate merge in instanta cu toate dovezile existente in aceasta directie.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024