ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Exista in codul muncii compensatii prevazute pentru munca la blocul operator?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna!Lucrez ca asistenta instrumentara la chirurgie ,unde timpul efectiv de munca neintrerupta este de la 6 ore in sus,fara pauza de masa,apa sau toaleta.Pe parcursul exercitarii activitatii sunt supusa unor multipli factori de risc prin intepare,contact cu produsi biologici(mai ales sange) precum si factori de stres decurgand cu precadere din necesitatea unei atentii sporite pe o perioada mare de timp.Stiu ca meseria mea nu exista in nomenclatorul meseriilor din romania desi in lumea civilizata aceasta activitate este clar reglementata privind timpul de lucru/pauza si remunerare.Intrebarea mea este daca exista vre-o reglementare in legile romanesti privind acest tip de activitate ,Multumesc pentru atentie.

Livia Livia
 User  Livia Livia
a intrebat la 04 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mai. 2015
In Codul muncii nu exista astfel de prevederi, in mod cert. Pauzele se stabilesc prin CCM sau RI al angajatorului, in functie de activitatea unitatii. Foarte probabil sunteti incadrata ca asistent medical si va revin aceste atributii prin fisa postului.

Singura solutie ar fi, dupa parerea mea, sa discutati cu seful sectiei de chirurgie si sa stabiliti detaliile mentionate in intrebare: cand puteti avea o pauza, la ce interval, in ce situatii, cum vi se poate proteja sanatatea etc. Puteti incerca si o solicitare la ITM, directia SSM si sa intrebati daca se poate efectua un control asupra conditiilor in care lucrati.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024