ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Exista vreo lege care obliga firma sa afiseze CCM?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Eu lucrez la o firma la care contractul colectiv de munca este pus la dispozitia angajatilor doar in biroul Resurse Umane. Vreau sa stiu daca exista o lege care obliga societatile comerciale sa afiseze CCM sau chiar sa dea o copie a acestuia la cererea angajatilor.
La firma anterioara unde lucram, CCM era in format PDF disponibil oricarui utilizator cu calculator, sau se dadea un exemplar si in scris, la cerere.
Multumesc.

Cristina Butunoi

Adaugata in: Codul Muncii Ccm
Cristina Butunoi
 User  Cristina Butunoi
a intrebat la 25 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 28 Oct. 2013
Intrebarea se referea la afisarea CCM si acordarea unei copii a documentului angajatului care il solicita. Lucruri care nu sunt precizata nicaieri ca o obligatie a angajatorului. Cum nici dupa RI nu este obligat sa le acorde salariatilor o copie pe care sa o ia acasa. Sunt documente interne si se pastreaza in unitate.

El poate fi pus la dispozitie in format electronic, dar asta nu inseamna ca el poate parasi firma fara acordul angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Oct. 2013
CCM este o intelegere a partilor respectiv angajator-salariati prin reprezentantii acestora. Este un document bilateral si pus la dispozitia partilor. Sindicatul sau reprezentantii salariatilor au chiar obligatia sa va aduca la cunostinta rezultatul negocierilor si sa va puna la dispozitie CCM.Nu se intampla asa ceva faceti sesizare la ITM pentru ca acolo este inregistrat si se vor implica in problema dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Oct. 2013
Nu, nu exista o astfel de prevedere legala. Angajatorul este obligat sa puna la dispozitia angajatilor CCM atunci cand ii este solicitat dar nu este obligatoriu sa il publice undeva si nici sa ii dea angajatului o copie. Vedeti sa nu confundati cu Regulamentul intern, pe care angajatorul este intr-adevar obligat sa il afiseze in loc public, in asa fel incat sa fie accesibil tuturor angajatilor.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024