ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

hg 286/ 1076 angajare temei legal- cod muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez la o scoala-liceu. Pe postul de administrator de patrimoniu avem angajat un pensionar. In data de 25.05.2016 a fost admis la concurs un candidat nou. Stiu ca, pentru noul candidat trebuie sa inchei contract in cel mult 15 zile de la data afisarii finale (contestatiei) a concursului. Actualul salariat are de luat un numar de 24 de zile din munca prestata suplimentar. Normarea nu-mi permite sa platesc decat un singur post. Mai mult decat atat vechiul salariat trebuie sa predea gestiunea noului angajat, proces de predare primire care dureaza cel putin 2 saptamani. Vechiul administrator solicita sa fie platit si pentru aceasta perioada. Care este temeiul legal pentru calificarea acestei situatii?

Adaugata in: Codul Muncii Angajare
Denisa Ghiurtu
 User  Denisa Ghiurtu
a intrebat la 01 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Iun. 2016
Potrivit art. 122 din Codul muncii, munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
In sectorul bugetar munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, vor fi compensate numai cu timp liber corespunzator si in 2016.
Trebuie sa luati masurile necesare ca predarea gestiunii se se faca pana la incetarea raporturilor de munca ale fostului salariat.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024