ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare Cim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Un angajat si-a facut cererea de incetre cim cu data de 03.01.2013 (cu acordul partilor). Problema este ca eu am intrat in concediu de pe data de 17.12.2012 pana la data de 31.12.2012. Ulterior am aflat ca firma isi v-a relua activitatea cu data de 07.01.2013 si nu cu data de 03.01.2013 asa cum credeam inainte sa intru in concediu. Intrebarea mea este cum voi opera aceasta incetare in Revisal cand voi reveni pe data de 07.01.2013 la servici pentru a fi in regula? Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Codul Muncii
Irina Irina
 User  Irina Irina
a intrebat la 04 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Irina Irina la 07 Ian. 2013
Exact, persaonal nu recomand o astfel de operare. Daca aveti 100% garantia ca nu se intampla nimic pana atunci, nu apar suspendari, sau modificari, pana la data incetarii CIM, atunci puteti opera mai devreme. Puteti apoi opera anularea incetarii, este si asta o solutie, pentru cazul in care totusi apare o suspendare intre timp sau vreo modificare asupra CIM care ar trebui operata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Irina
 User Irina Irina
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Ian. 2013
Va multumesc frumos pentru raspuns! Stiam ca la incetarile de drept as fi avut un ragaz de 5 zile lucratoare, dar ma gandeam ca ma pot agata de cealalta parte "la momentul luarii la cunostinta de catre angajator" si as fi trecut pe cerere "primita in contabilitate la data de 07.01.2013". Eu i-as fi putut opera incetarea inainte sa intru in concediu, incetarea fiind cu data de 03.01.2013. Dar cum ati mai spus si in alte discutii, incetarea nu se poate opera in avans, existand posibilitatea aparitiei unui concediu medical din partea angajatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2013
Din pacate sunteti in intarziere. Incetarea ar fi trebuit operata in ziua respectiva si transmisa in Revisal, asa cum prevede HG 500/2011. Numai in cazul incetarilor de drept aveti un ragaz de 5 zile lucratoare pentru intocmirea deciziei si ulterior comunicarea ei catre ITM, prin Revisal.

Cand reveniti la lucru operati in Revisal incetarea, dupa ce in prealabil intocmiti decizia de incetare, cu data incetarii 03.01.2013 asa cum apare in cererea salariatului aprobata de angajator. Riscul amendarii pentru depasirea termenului de operare exista, pentru ca Revisal se transmite online, iar in ceea ce ii priveste pe inspectorii ITM ei verifica situatia din acest punct de vedere, putin probabil sa treaca cu vederea faptul ca firma a fost inchisa pentru o vacanta mai lunga.

Verificati si daca nu cumva s-au ocupat colegi de ai dvs de aceasta operare, din departament.

Pe viitor, o incetare prin acordul partilor de acest tip va trebui sa o operati in Revisal in ziua incetarii sau in ziua lucratoare imediat urmatoare in cazul in care vorbim de incetare intr-o zi nelucratoare si nu este una de drept.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024