ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

informatii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!! Sunt o persoana cu handicap auditiv accentuat si lucrez la o firma de catering de un an si jumatate. Acum mi sa adus la cunostinta ca urmeaza a mi se desface contractul de munca din cauza desfiintari postului pe care lucram eu (agent curatenie). Momentan sunt in concediu de odihna, urmand ca dupa terminarea acestuia sa primesc preavizul care mi sa spus ca este de 30 zile lucratoare pentru persoanele cu handicap. As dori sa stiu daca mai pot beneficia si de alte drepturi. Mentionez ca in contactul de munca nu este specificat decat concediul de odihna si bonurile de masa. Eu am o vechime in munca de 30 de ani dar de 2 ani am ramas surd. Va multumesc frumos!!!

Adaugata in: Codul Muncii
Constantin Daniel Ivan
 User  Constantin Daniel Ivan
a intrebat la 24 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului constantin daniel ivan la 26 Sep. 2013
Cu mare placere si multa sanatate! Incercati varinata somajului si eventual, daca credeti ca va puteti gasi usor clienti, incercati un PFA sau o I.I.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Constantin Daniel Ivan
 User Constantin Daniel Ivan
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Sep. 2013
va multumesc frumos pentru raspuns!! cat pentru pensia de handicap nu as vrea sa ma gandesc la ia chiar de acum .am 46 de ani si chiar daca cu greu gasesc de lucru eu sunt optimist pentru ca pot face aproape orice . eu de profesie sunt instalator sanitar dar din cauza handicapului nu ma mai angajeaza nici-o firma . ozi placuta si calde multumiri!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Sep. 2013
Inca un lucru: daca la incetarea contractului (dupa preavizul de 30 de zile) considerati ca nu a fost corect dispusa, veti avea posibilitatea sa contestati decizia de incetare in 45 de zile de la data comunicarii ei de catre angajator, prin semnatura de primire.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2013
Puteti incerca sa obtineti pensia pentru invalidiatate sau daca nu doriti sa va pensionati inca, puteti solicita indemnizatia de somaj, cat timp aveti stagiu de cotizare minim de 12 luni in ultimele 24 anterioare cererii. In rest, aveti aceleasi drepturi ca orice alt salariat. Daca dupa finalizarea preavizului ramaneti cu zile de concediu neefectuate ar trebui sa vi se plateasca impreuna cu salariul pe ultima luna lucrata.

Verificati si in CCM aplicabil sau Regulament Intern daca exista prevederi speciale in ceea ce priveste o astfel de concediere si pentru salariatii cu grad de handicap.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu violeta Georgescu Radu Anton Marius Ion adriana iancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024