ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intrerupere activitate 2 saptamani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

1. In a doua parte a lunii august 2014, societatea noastra (fabrica), urmeaza sa intrerupa activitatea. Scopul intreruperii fiind concediu de odihna de 2 saptamani .. conform planului de activitate pe 2014.
Ce se intampla cu angajatii cu o vechime relativ mica care nu au dreptul la 10 zile de concediu de odihna?


2. Cu o saptamana inainte de acest concediu, am dori sa chemam la munca toti angajatii la munca in ziua de sambata, in scopul realizarii productiei, aceasta zii urmand sa o dam libera peste o saptamana. Este legal? Daca se face o decizie interna prin care angajatii sunt chemati sambata, cei care nu se prezinta pot fi sanctionati ?


Multumesc anticipat pentru raspuns.

Adaugata in: Codul Muncii Concediu
Octav Octav
 User  Octav Octav
a intrebat la 06 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2014
1. Concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea efectiv lucrata, deci ei pot beneficia de numarul de zile cuvenit pentru perioada lucrata pana la data intrarii in CO a unitatii. Pentru restul zilelor, daca unitatea este cea care inchide activitatea in acea perioada, ea are initiativa acordarii concediului, atunci poate acorda zilele respective ca zile libere din partea firmei. Altfel angajatul ar trebui sa revina la lucru, daca nu va solicita CFP pentru restul perioadei.

2. Nu, nu este legal sa o acordati peste o saptamana. Munca in weekend are un regim special, si anume ea se compenseaza cu spor de weekend si cu alte doua zile libere consecutive acordate in decursul saptamanii drept repaus saptamanal. Procedura propusa de dvs nu respecta aceasta oligatie, angajatul ajungand sa lucreze 6 zile in saptamana respectiva fara sa beneficieze de repausul cuvenit. Daca la finalul lunii apare cu o norma mai mare lucrata in luna, cu ore suplimentare mai exact, se vor compensa in consecinta orele care depasesc numarul celor lucratoare din luna.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024