ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Job full-time si part time


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este legal sa am 2 joburi: unul full-time, al 2-lea part-time?
Care din cele 2 tipuri de munca are prioritate pt alegerea programului? As vrea sa stiu daca cel de-al 2 lea se poate schimba de pe o zi pe alta in functie de programul full-time?

Adaugata in: Codul Muncii D
Maywea Flo
 User  Maywea Flo
a intrebat la 26 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maywea Flo
 User Maywea Flo
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Sep. 2012
Adica sa inteleg ca trebuie sa fie de acord ambii angajatori sa aiba un program fix pt mine, iar daca unul nu este de acord inseamna renuntarea la acel loc de munca. Alta solutie nu vad.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2012
Da, puteti avea oricate joburi doriti, indiferent de tipul de norma. Puteti avea si mai multe joburi full time sau doar joburi part time, sau ambele. Nu exista restricitii legale in acest sens.

Alegerea functiei de baza este la latitudinea salariatului, nu este impus de lege niciun criteriu, ci numai obligativitatea de a va alege si declara functia de baza la angajatorii cu care ati incheiat contract de munca. Poate fi si cel cu part-time declarat functie de baza.

Cele doua contracte nu se influenteaza unul pe altul, nu se modifica programul unuia in functie de celalat, nu exista nicio legatura intre cele doua contracte. Schimbarea functiei de baza este o decizie a dvs. ca salariat. Insa bine este sa nu "zapaciti" salariatul cu schimbari frecvente ale functiei de baza, cu schimbarea statutul ei de functie de baza mai exact.

Art. 35 - Codul muncii
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024