ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Meserii conform COD COR si activitatile care pot fi prestate conform calificare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea, sa ma indrumati privind unele meserii in acord cu COD COR si activitatile ce pot fi prestate conform calificarilor.

Va descriu un caz concret:

un muncitor ar trebuie sa presteze servicii de instalator sanitare, apa si canal, avand o diploma de certificare competente profesionale de tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii.

Intrebarile sunt:

- aceasta meserie nu se regaseste exact sub aceasta denumire in COD COR, fiind vorba de certificare competente, ma gandesc ca strict aceste competente au fost recunoscute. exista o legislatie specifica, parca care reglementeaza evaluarea si certificarea competentelor. am nevoie sa ma indrumati daca aceste competente sunt de ajuns pentru a presta serviciile mentionate mai sus;

- echivalent acestor competente de mai sus conform COD COR ar fi grupa 3115 de tehnicieni mecanici, meseriile din aceasta grupa avand majoritatea si standarde ocupationale. In aceasta grupa sunt incluse tehnicieni mecanici, care indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare din domeniul ingineriei mecanice si in proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea masinilor, componentelor si echipamentului mecanic. Grupa instalatorilor insa este grupa 7126, o clasa inferioara grupei de tehnicieni mecanici. Tehnicienii mecanici deci pot presta servicii de instalatori si montatori de tevi, fara a mai avea o diploma de instalator, tehnician mecanic fiind tot de domeniul mecanic si intr-o grupa superioara, ori cele doua grupe au activitati distincte, chiar daca sunt ambele de domeniu mecanic?

- instalatorul sanitar, apa si canal mai are nevoie si de alte autorizatii specifice? care sunt acele meserii, care prin legi speciale necesita si autorizari interne, externe?

Va multumesc pentru raspuns,

Cu stima





A N
 User  A N
a intrebat la 28 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024