ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modalitatea de prelungire , incetare detasare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


pentru o persoana detasata pe o perioada de 6 luni , de la 20.01.2014 la 20.07.2014, de cate ori se poate prelungi detasarea si care este perioada maxima de detasare. In Codul muncii se specifica ca perioada de detasare este de cel mult 1 an. Se poate depasi aceasta perioada.?. Prelungirea perioadei se face numai din 6 in 6 luni ?.
In acest caz , persoana mai poate fi detasata inca 6 luni, pana la termenul de 1 an?
In aceasta situatie se face act aditional de prelungire a perioadei de detasare? Actul aditional se face anterior datei de expirare ? In cat timp se inregistreaza in Revisal noua perioada de suspendare pentru detasare ?
Dar daca se doreste incetarea detasarii cum se procedeaza si in cat timp de inregistreaza in Revisal si in ce baza , a unei decizii sau a unui act aditional.? si cum arata un astfel de act de prelungire sau de incetare a detasarii?

Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 30 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului PAULA-GABRIELA GRAMA la 07 Iul. 2014
Atunci cand este necesara prelungirea ei, cand este necesara prezenta acestui salariat la locul de munca unde a fost detasat, atunci se poate prelungi detasarea lui in conditiie legii.

Dupa scurgerea acelui an de detasare initiala prelungirea se poate face pentru perioade de 6 luni, fara sa existe o limitare in timp (ca numar de ani, legea nu prevede asa ceva), cu acordul salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paula-gabriela Grama
 User Paula-gabriela Grama
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Iul. 2014
Multumesc dar nu imi este clar. Inteleg ca detasarea se poate dispune pe o perioada de cel mult un an si in mod exceptional ( care ar fi exceptiile ? ) perioada detasarii se poate prelungii cu acordul partilor , din 6 in 6 luni. Deci dupa perioada de 1 an , se mai poate prelungi detasarea , din 6 in 6 luni , dar in ce conditii ? Care este perioada maxima, pana cand se poate dispune detasarea, ( 2 ani 3 ani etc.) sau se poate prelungi fara termen , pana cand convin partile :
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2014
Se poate prelungi perioada de detasarea de 1 an pe perioade de 6 luni succesive, dar numai cu acordul salariatului. Nu se face niciun act aditional pentru detasarea, niciodata. Se intocmeste o noua decizie de detasare pentru cele 6 luni, decizie pe care angajatul o poate accepta sau refuza.

Este o noua perioada de detasare, pe care o operati in Revisal la fel ca pe cea anterioara, si anume inaintea inceperii ei.

Incetarea detasarii se face tot prin decizie si se inregistreaza in Revisal in baza documentului respectiv.

Repet, nu aveti nicio treaba cu actul aditional. Acest document il utilizati cand modificati o clauza sau un element CIM, sau fisa postului, dar nu pentru detasari, delegari sau alte astfel de masuri, unde sunt uitlizate de regula decizii (sau ordin, in cazul delegarii).

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton Viviana Serni Marius Ion Ioana Popa alexei delimart G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024