ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modul de sanctionare al angajatului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Lucrez de aproape 1 an de zile in cadrul unui hypermarket din Constanta (nou deschis), iar de curand am depus cererea de demisie din motive personale (nu am mai suportat jignirile, insultele si acuzele pe nedrept aduse la adresa mea de catre managerul de segment precum si dorinta acestuia de a ma vedea plecat). Am fost intrebat de persoana de la resurse umane daca vreau sa stau in preaviz si pentru a fi om de omenie, am ales sa stau pana o sa gaseasca om sa ma inlocuiasca. Am ales sa vorbesc cu directorul companiei si sa ii prezint situatia iar acesta mi-a promis ca se va ocupa de aceasta problema mai ales ca in situatia mea sunt mai multe persoane.
Probleme nu au ezitat sa apara, deoarece imediat dupa ce a discutat cu managerul meu, a inceput sa ameninte direct cu referate si taieri de 10% din salariu la cele mai mici abateri.
Doresc sa va intreb :
1. Care sunt pasii in acordarea unui referat? (stiam ca mai intai se dau avertismente scrise urmand ca dupa acestea sa se recurga la referat).
2. Are dreptul sa-mi dea referat daca nu m-am prezentat la serviciu nebarbierit? (pare penibila intrebarea dar mai mult ca sigur o sa se lege de orice).
3. Pot renunta la perioada de preaviz? (preavizul trebuie sa se incheie pe data de 20 .09.2012)
4. Perioada de preaviz este 20 de zile calendaristice sau lucratoare? (deoarece am fost informat ca acele zile sunt zile lucratoare).
Multumesc anticipat.


Adaugata in: Codul Muncii
Andrei Galea
 User  Andrei Galea
a intrebat la 29 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2012
Pentru o sanctiune precum cea referitoare la diminuarea salariului este necesara o cercetare disciplinara prealabila, in urma careia sa poate vorbi de o sanctiune. Nu este obligatoriu sa primiti un avertisemt scris anterior primirii unui referat.

Daca in Regulamentul intern apare cod vestimantar care include si acest detaliu, atuni se poate considera abatere prin nerespectarea prevederilor din Regulament. In caz contrar nu este legal.

La perioada de preaviz puteti renunta daca angajatorul nu respecta clauzle contractuale.

Preavizul este calculat in zile lucratoare, nu calendaristice. Asa prevede Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024