ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Norma de lucru - timp liber


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum trebuie sa procedez corect, din punct de vedere a legislatiei muncii, in cazul in care un administrator al punctului de lucru de la societatea la care lucrez solicita, doar pentru luna decembrie, un program inegal de lucru pentru angajati, dar cu respectarea normei de lucru lunare.
In aceasta societate, datorita specificului activitatii acela de inchiriere de spatii comerciale, se lucreaza sambata si duminica, cu recuperarea zilelor libere in celelalte zile lucratoare. Se acorda sporul pentru week-end. Lucrand mai putin de opt ore pe zi, dar cu respectarea normei de lucru lunare, pe decembrie este de 152 ore, in pontaj nu vor aparea 12 zile libere intregi (cele care corespund zilelor de sambata, duminica si 25, 26 decembrie), timpul liber reiesind din diminuarea normei de lucru zilnice.
Solicita acest lucru doar pentru luna decembrie, datorita faptului ca o parte a personalului se afla in concediu de odihna, problemelor legate de conditiile de mediu ( iarna). Mi-a prezentat acordul nominal, al fiecarui angajat care face obiectul unui astfel de demers.
Cum trebuie sa procedez? Este corect? Se impune act aditional la C.C.M sau la fiecare C.I.M. in parte dat fiind caracterul temporar al acestui demers?
Cu multumiri!

Adaugata in: Codul Muncii
Jipa Mariana
 User  Jipa Mariana
a intrebat la 11 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Jipa Mariana
 User Jipa Mariana
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Dec. 2012
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Dec. 2012
Programul de lucru inegal pentru salariati poate functiona numai daca in contractul de munca este precizat expres acest lucru.

Art. 116
(2) Programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres in contractul individual de munca.

Asta inseamna ca vor trebui facute acte aditionale la contracte, chiar daca este vorba de o modificare temporara, iar din ianuarie se poate reveni la forma initiala.

Trebuie sa va apara si zilele de repaus saptamanal evidentiate, astfel incat sa se vada la un control ca salariatul a beneficiat de repaus saptamanal in alte doua zile consecutive din saptamana.

Pentru conditiile de mediu, daca intervin temperaturi extreme, se aplica prevederile OUG 99/2000 referitoare la acest lucru. Se acorda ore libere si se stabileste impreuna cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor modalitatea de recuperare sau de platire a acestor ore.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Gratiela Petrescu Viviana Serni Marius Ion alexei delimart violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024