ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

noua lege indemnizatii. ...........


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara . Am si eu o intrebare. Daca un copil implineste varsta de 2 ani la data de 21 iulie 2016 si mama se intoarce la serv pe 21 iunie 2016 , mai poate beneficia de vreun stimulent, pana la 2 sau 3 ani ? Multumesc.

Mihaela Arabagiu
 User  Mihaela Arabagiu
a intrebat la 26 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Arabagiu
 User Mihaela Arabagiu
a raspuns userului adriana iancu la 27 Mai. 2016
Daca mama ar hotari sa se intorca la 22 luni ale copiluluisau 22 luni si cateva zile, stimulentul ar fi pana la implinirea celor 23 luni sau 24 ? tatal alegand sa ramana si el in concediu in ultima luna din cei 2 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Mai. 2016
Conform HG 57/2012 in situatia in care ambii parinti ai copilului au dreptul la concediul pentru cresterea copilului, este obligatoriu ca parintele care nu a solicitat acest drept sa efectueze cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului.
In concediul de crestere a copilului de care beneficiaza mama, indemnizatia va fi platita doar pana la implinirea varstei de 23 de luni a copilului, iar pentru a beneficia de indemnizatie si in ultima luna, celalalt parinte (tatal) trebuie sa depuna cu 30 de zile inainte de intrarea efectiva in concediu pentru cresterea copilului, o cerere insotita de actele doveditoare.
In situatia in care tatal nu solicita dreptul care ii revine la concediu, mama nu poate beneficia de acest drept in locul acestuia.
Acest act normativ nu se aplica in situatia in care celalalt parinte nu intruneste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului.
In concluzie, chiar daca legea in vigoare pana la 30.06.2016 nu precizeaza un termen, pentru a beneficia de stimulent de insertie mama trebuie sa obtina venituri impozabile mai devreme de implinirea de catre copil a varstei de 1 an si 11 luni.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion George Andreescu Gratiela Petrescu Viviana Serni G Stancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024