ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Întrebare contract de muncă


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Numele meu este Gabriela si sunt arhivist. Până nu demult, am lucrat la o firmă de arhivare ( aprox. 3 ani). Am început inițial ca arhivist in 2013, apoi datorita unei legi ce ma obliga sa am un curs de arhivist , am fost trecuta ca arhivar in 2014. În 2016, ianuarie, i-am adus angajatorului diploma de absolvire a acestui curs si i-am comunicat verbal că doresc să mă încadreze conform studiilor, adică arhivist (arhivarul e incadrat ca si studii medii, iar arhivistul pe studii superioare). Managerul a facut si el acest curs si s-a incadrat ca arhivist, pe mine m-a lasat pe aceeași funcție, motivând că nu se poate în ianuarie, dar voi fi încadrată ulterior. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până la plecarea mea, în noiembrie 2016. Deși eram trecută arhivar și dumneaei arhivist, pe mine mă punea să semnez toate inventarele, iar după ce a plecat gestionarul , m-a pus pe mine înlocuitor, fără a mi se da șansa să verific ce preiau. La plecarea mea, a trebuit să-I predau ei toată gestiunea, iar dumneai s-a apucat să ia totul la verificat cum era și normal să se procedeze și în cazul meu. Am stat în previz, făcând aceste verificări împreună, însă nu am finalizat la sf preavizului. De aceea, m-a pus să semnez o declarație conform căreia, verificările vor fi continuate de ea și voi fi obligată să vin să semnez ce a constatat în urma verificărilor și să-mi asum greșelile găsite. Acest fapt se întâmpla în data de 10.11.2016. Mi s-a spus că voi semna pe 15 decembrie, atunci când mi se vor da banii aferenți lunii noiembrie. Banii i-am primit pe 23 decembrie, dupa ce i-am trimis e-mail sa o intreb de salariu. Mi-a trimis e-mail că banii ii primesc în mână( banii s-au pus mereu pe card) și totodată îmi voi lua decizia, adeverința de vechime. Ajunsă acolo, mi-a arătat ce verificări s-au făcut, nu le terminase și m-a pus să semnez că voi veni în altă zi pentru semnarea luării la cunoștiință a acelor verificări. Banii mi i-a pus pe card, după ce am semnat că o să vin și în altă zi. Deasemenea, îi spusesem că mai aveam 3 zile de concediu de plătit și mi-a plătit doar 2, spunăndu-mi că mi se vor da când voi veni să semnez următoarea dată. Spre fericirea mea, am primit de decizia de demisie si adeverinta de vechime.
Întrebările mele sunt :
Sunt obligată să ma duc să semnez, având în vedere că am semnat decizia de încetare a contractului de muncă?
Este normal să te încadreze pe studii medii, când eu aveam studii superioare? ( nu am putut să mă înscriu la un concurs, întrucât mi se cerea vechime confom studiilor superioare, iar eu fusese încadrată pe studii medii)
Este legal să ai camere de supraveghere în spațiul unde lucrezi?

Mulțumiri anticipate


Adaugata in: Codul Muncii
Gabriela Ionescu
 User  Gabriela Ionescu
a intrebat la 08 Ian. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024