ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Obligata la plata unui training?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am facut un training, platit cu minimul pe economie, contract pe perioada determinata de 1 luna. In contract (act aditional) se stipula ca daca mi se ofera loc de munca dupa aceea si nu accept, platesc o suma de X lei. Am semnat, urmand zilele urmatoare sa incep lucrul.
Acum vreau sa renunt totusi la respectivul contract, intrucat mama mea s-a imbolnavit si trebuie sa plec in Germania sa o ingrijesc. Sunt obligata sa platesc respectivul training? Cum ar fi mai bine sa procedez intrucat sa nu fiu nevoita sa platesc trainingul? Merg la munca si in perioada de proba anunt ca nu mai doresc sa continui sau pot si inainte sa rog incetarea contractului?

Ar putea totusi in perioada de proba daca renunt sa mi se ceara banii pentru training? Actele (contractul, fisa postului etc inca nu le-am primit, ziceau ca trebuie inregistrate mai intai).
Multumesc

Adaugata in: Codul Muncii
Cristina Dobre
 User  Cristina Dobre
a intrebat la 14 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2013
Acea clauza nu este legala, din pacate. Angajatorul a incalcat principiul libertatii in munca, prevazut de Constitutie si Codul muncii, fortandu-va sa acceptati sa lucrati pentru el chiar si dupa expirarea CIM incheiat pe perioada determinata. Luati legatura cu cei de la ITM si daca va fi cazul, mergeti in instanta, daca angajatorul insista pe acea clauza. Normal ar fi sa nu va puna la plata cat timp a incalcat legea.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024