ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Obtinere adeverinta - grupa a 2-a de munca ? - Un caz deosebit.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara ,

-Va contactez in legatura cu urmatoarea problema:

-Tatal meu a lucrat o perioada ca strungar, o perioada ca lacatus mecanic, stivuitorist - perioada 19.07.1977 si pana la 26.05.2007 la Schela de Extractie Boldesti .
-Aceasta intreprindere nu mai exista ( cat timp am lucrat si-a schimbat denumirea in Petrom RA BUCURESTI ,Petrom Service Boldesti, SNP Petrom , - nici acestea nu mai exista) intrucat a fost privatizata.
-Am facut o cerere la OMV Petrom SA, deoarece ei au preluat arhiva, i-au eliberat adeverinta de vechime cu stagiul de cotizare , dar nu acopera toata perioada , deoarece, spun ei , din data "de 01.04.2001 , veniturile realizate sunt cuprinse in declaratiile nominale transmise lunar de OMV catre Casa Nationala de pensii, conform legii 263/2010, art 166, privind sistemul unitar de pensii pubice."

-Pentru aceasta perioada 2001 -2007 trebuie sa se adreseze casei de pensii ? -pentru a obtine adeverinta de vechime cu stagiul de cotizare ?
-Tot in cererea trimisa catre OMV am cerut eliberarea adeverintei privind grupa de munca, iar OMV a raspuns : Perioada 1977-2002 , nu s-au gasit documente doveditoare care sa ateste grupa de munca ..

Am mai citit pe net :
-în conformitate cu prevederile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munc? si ale Ordinului Ministrului Muncii nr. 136/1976 pentru aprobarea metodologiei de întocmire, completare si evident? a carnetelor de munc?, înregistrarea în carnetul de munc? a activit?tilor desf?surate în grupele I si a II-a de munc? era obligatorie.!

-lipseste pozitia din Ordinul 50/1990 la care este mentionat? activitatea prestat? de titulari si care se încadra în grupa a II-a de munc?. - in carnetul de munca;
-Dac? o anumit? persoan? nu este nominalizat? în listele întocmite de fosta societate, atunci detin?torul arhivei nu îi poate elibera acestuia vreo adeverint? de încadrare în grupa a II-a de munc?. - deci OMV nu poate da adeverinta privind grupa de munca.

-sudorii, strungarii, lacatusii: BENEFICIAZA DE GRUPA A 2-A DE MUNCA .

-Tatal meu a lucrat la Schela de Extractie Boldesti , intr-o hala de beton : reparatii supape de presiune , ventile , strungar , lacatus mecanic , stivuitorist etc .

-Totusi , cei de la OMV i-au specificat in adeverinta de vechime : spor vechime in munca , spor vechime in petrol si spor in conditii grele de munca.

-Sunt 25 de ani de grupa a 2-a care i se cuvin, si sunt bine veniti la reducerea varstei de pensionare , in momentul de fata avand stagiul de cotizare complet.

-Ce e de facut ? Cum poate obtine adeverinta prinvind grupa 2-a de munca ?

-Va multumesc!

Adelin Precup
 User  Adelin Precup
a intrebat la 10 Aug. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adelin Precup
 User Adelin Precup
a raspuns la intrebare la 10 Aug. 2016
Imi cer scuze , o problema de diacritice:

"-in conformitate cu prevederile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca si ale Ordinului Ministrului Muncii nr. 136/1976 pentru aprobarea metodologiei de intocmire, completare si evidenta a carnetelor de munca, inregistrarea ĂŽn carnetul de munca a activitatilor desfasurate in grupele I si a II-a de munca era obligatorie.!

-lipseste pozitia din Ordinul 50/1990 la care este mentionata activitatea prestata de titulari si care se incadra in grupa a II-a de munca. - in carnetul de munca;
-Daca o anumita persoana nu este nominalizata in listele intocmite de fosta societate, atunci detinatorul arhivei nu ii poate elibera acestuia vreo adeverinta de ĂŽncadrare in grupa a II-a de munca. - deci OMV nu poate da adeverinta privind grupa de munca."


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024